Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az íze korántsem olyan rémisztő, mint a neve, sőt! Aki szereti az édesburgonyát, ezt még jobban kedvelni fogja, és aki szereti az új ízeket, a különleges falatokat, feltétlenül próbálja ki!
Nincsenek benne olyan rendkívüli, vagy különösen nehezen beszerezhető alapanyagok, édesburgonyát is könnyedén be lehet szerezni a jobb zöldségkereskedőknél.
Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
1/3 csésze cukor
1 teáskanál só
2 csésze burgonyakeményítő
2 evőkanál teljes kiörlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
kevés langyos víz
fél kávéskanálnyi őrölt gyömbér
Héjaban megsütöm az édesburgonyát, azután lehúzom a héját, és hagyom kihűlni.
Azután hozzákeverem a sütőport, a burgonyakeményítőt, a lisztet, cukrot, sót és a gyömbért, és fakanállal simára keverem annyi vízzel, amennyit felvesz. Csak könnyedén, laza mozdulatokkal, nem kell ripityomra zúzni a tésztát.
Ha készen van, egészen apró golyókat készítek belőle. Jó sok lesz, ez a melós része, kijön 120 golyó is...
Teflobevonatú serpenyőben annyi olajat forralok, amennyit krumplisütéshez szoktam használni; ha felforrt, takarékra veszem, és 1 perc alatt aranybarnára sütöm a golyókat, néha átforgatva őket egyik oldalukról a másikra.
A kész golyók kívül roppanós, belül poha és omlós, habkönnyű ínyencfalatok, megérik a munkát! Esetleg szórhatsz rá kevés porcukrot, én nem szoktam, anélkül is pazar.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pikáns pörkölt mandula
Kandírozzunk narancshéjat!
Csőben sült gyümölcsök
Szilvával töltött mandulás túrógombóc