Recept: Kedvenc tócsni receptem

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nagyon szeretem a tócsnit, és elkészítése is roppant egyszerű!

 

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, olaj

 

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, majd megsózzuk, megborsozzuk és jó alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben bőségesen olajat forrósítunk. Ha már forró, beleteszünk egy kanállal a burgonyamasszából, kanállal jól kilapítjuk. Hamar aranybarnára sül, ekkor van készen.

A kihült tócsnit tejföllel, sajttal, fokhagymával, esetleg ízlés szerint lekvárral, porcukorral szokás fogyasztani.

 

network.hu

Címkék: tócsni

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Nardai Attila üzente 15 éve

Igen a tócsi, tócsni, cicege,bere és még jó néhány néven ismert egyszerű étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Én is a nyers krumpli mellet szavazok és a masszába javaslom szintén a tejfölt illetve lehet helyette kefírt is belerakni, na és a fokhagyma szerintem elmaradhatatlan. A legkönnyebb krémként belerakni.
Ha igazán pikáns ízekre vágytok, próbáljátok ki fél×fél cm-s kockára vágott szalonnát belekeverni, vagy gombát ledarálva. Én sok helyen kínáltam már , sikerrel, természetesen mellé jó minőségű sima vagy fokhagymás tejfellel.
Ja és Laci forró bő olajban süsd ha serpenyőben készíted utána lecsepegtetni mint a lángost vagy a fánkot - frissen a legfinomabb!!!
Próbáld ki tepsibe sütni kb: 1 cm vastagságban kevés zsiradékkal a sütőben - isteni ropogósra süthető!

Válasz

Molnár László üzente 15 éve

Nagyon szeretem én is a tócsnit,csak nyers krumpliból.Hogy kellene kisütni, hogy ne szívja magába az olajat?Ötleteket kérek.

Válasz

Majoros Krisztina üzente 15 éve

Azt elfelejtettem az imént, hogy ma én is elkészítem a tócsnit, de most töktócsnit csinálok. Ugyanúgy készül, mint a rendes tócsni, annyi, hogy gyalult tököt teszek bele.

Készítése: a gyalult tököt besózom, hagyom állni egy kicsit, utána kinyomkodom és jöhet bele a többi hozzávaló. Só, bors, tojás, hagyma, fokhagyma, reszelt krumpli (1-2 db kell csak, a tök mennyiségétől függ), esetleg petrezselyemzöld apróra vágva, és a liszt. Annyi, hogy szerintem ez valamivel több lisztet vesz fel, mint a krumplival készült tócsni.

Válasz

Majoros Krisztina üzente 15 éve

Én szoktam bele tenni hagymát és fokhagymát is, valamint kevés petrezselyemzöldet. Nagyon finom így is. Próbáljátok ki!

Válasz

Bubenik Istvánné üzente 15 éve

Egyszeűbb, nyersen lereszelt krumpliból,elkészíteni, ugyanehhez a recethez tegyél 1-2 kanál tejfölt is. Sokkal finomabb, ropogósabb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Biztosan meg lehet enni, de az igazi nyers reszelt krumpliból van, hívhatjuk akárminek,nem kell hozzá csak só,ez az eredeti, ha már ezzel azzal ízesítjük, tegyünk még bele reszelt sajtot jó bőven,a tojás azért kell hogy összefogja, tojás nélkül viszont sokkal finomabb!!!!Kevés olajban, teflonban kell sütni,és erre is tehetünk tejfölt+sajtot,csak módjával mert sok lesz a kalória, és nem igazán desszertnek való!

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 15 éve

Ennek a tócsninak az a baja ,hogy nagyon nehéz mert tele van olajjal.Úgy csináld meg ahogy a recepted van,csak nefőzd meg a krumplit ,hanem nyersen reszeld le és annyi lisztet tegyél hozzá hogy jó vastag ,palacsintatészta legyen.Ne hagyd ki belőle a borsot és a sót semHa cifrázni akarod akkor reszelhetsz hozzá még egy kisfej hagymát.Keverd össze és teflon edényben süsed ki.Tehetsz a masszába kevéske olajat.Ha kész akkor fokhagyma tejfől jó hozzá.

Válasz

Pomher Józsefné üzente 15 éve

Nálunk is nagyon szeretik a családban, de nálunk cicegének hívják. Én nyers krumpliból készítem, és lisztet, tejfelt, borsot, sót, és fokhagymakrémet teszek bele. Próbáljátok ki, nagyon finom

Válasz

Zsadony István üzente 15 éve

Ez számomra új,eddig csak nyers krumpliból lereszelve ismertem.Ki fogjuk próbálni.

Válasz

Sütő Józsefné Jutka üzente 15 éve

Mi is nagyon szeretjük ezt a tócsnit, de mifelénk lepcsánkának hivják.
Tényleg nagyon könnyü elkésziteni és nagyon laktatós. Gratulálok. !!
Üdv. Jutka.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu