Recept: Erdei gombás bableves sajtgaluskával

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók / 6 adag

A leveshez
A nokedlihez

 

 

elkészítés
  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A főzésés előtt a szárított gombát meleg vízben legalább 40 percig ázni hagyjuk - az áztatólére is szükségünk lesz!
  3. A shalotta hagymát apróra vágjuk, a felolvasztott zsíron halvány barnára pirítjuk, majd a végén adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűborsot.
  4. Belekeverjük az apróra vágott répát, és néhány percig sütjük. Hozzáadjuk a babot, felöntjük az alaplével és fedő alatt a babot puhára főzzük.
  5. A gombát szűrjük le a vizéből, az utolsó 15 percnél adjuk a leveshez. A gomba áztatólevét óvatosan öntsük a leveshez úgy, hogy az esetleges homok, ami a gombából kiázott, öntés közben szépen leüljön a tál aljára.
  6. Ekkor adjuk hozzá a sherry-t is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A tejfölt a liszttel elkeverjük. Merőkanállal addig adagolunk a levesből a tejfölbe, amíg az fel nem melegszik, így öntjük csak a leveshez. Még egy-két percig közepes lángon forraljuk, majd takarékra tesszük.
  8. A galuska hozzávalóit elkeverjük és a levesbe szaggatjuk. Amint feljönnek a leves tetejére, megfőttek. Ekkor keverjük bele a frissen aprított petrezselymet és zsályát.
  9. Tányérokba szedve egy-egy kávéskanál tejföllel és mustárral, kevés citromlével korhelyesen tálaljuk.

 

Forrás: http://www.nosalty.hu

Címkék: bab gomba leves sajtgaluska

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu