Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lassan egész kis fánk arzenálom lesz itt a blogon, de nem tehetek
róla, nagyon szeretem, minden formában. Ez a helyre kis fánkocska is
kedvenc lesz, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül,
és igazán élvezet már csak kézbe venni is
Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a
fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 1 bögre langyos tej
– 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
– negyed bögre porcukor
– 4 bögre finomliszt
– 4 tojás sárgája
– kb. fél bögre olvasztott vaj vagy margarin (10 dkg)
+ olaj a kisütéshez
Elkészítése:
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.
2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat felolvasztjuk.
3. Ha felfutott az élesztő, akkor a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal szép, sima tésztává gyúrjuk.
4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a tésztát fél órát kelesztjük.
5. Ezután lisztezett felületen vastag ujjnyira nyújtjuk, és hat-hét
centi átmérőjű szaggatóval vagy pohárral fánkokat szaggatunk, melyek
közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
6. Az olajat olyan edénybe tesszük, amit le lehet fedni. Ez lehet fazék
vagy serpenyő, a lényeg, hogy annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok
lebegni tudjanak benne.
7. Közepes lángon sütjük, és ha már az olaj felhevül, úgy tesszük bele a
fánkokat, hogy a mélyedés LEFELÉ legyen az olajban! Ezután lefedjük 2-3
percre.
8. Két-három perc után a fedőt leemeljük, és ha aranyszínt kap, akkor megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
9. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, vagy tálcára szedjük őket,
majd meghintjük őket porcukorral, a mélyedésekbe pedig lekvárt teszünk.
Jó étvágyat!
Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Gyorsan elkészíthető szalagos fánk
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Naná, hogy a fánknak is van története
Üdv a Brownie mennyországban! Íme, az Oreos recept!