Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
8-10 dkg liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
2 db közepes méretű tojás sárgája
só ízlés szerint
A mártáshoz:
1 kg passzírozott paradicsom
2 db közepes méretű főzőhagyma vagy vöröshagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van kéznél friss, akkor 1 evőkanálnyi apróra tépkedett levél)
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány bazsalikomlevél, frissen reszelt keménysajt
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A
burgonyát alapos mosás után héjastól sütőpapírral vagy alufóliával
borított tepsire rakosgatjuk, bő 1 óra alatt puhára sütjük.
Még
melegen meghámozzuk, burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a 2 tojás
sárgáját, sózzuk, és előbb 2 evőkanálnyi lisztet adunk hozzá (ez kb. 5
dkg-nak megfelelő mennyiség), majd egy evőkanál liszttel meghintett
deszkán elkezdjük tésztává dolgozni, Ha szükséges, további lisztet adunk
hozzá. A tésztát 4 részre osztjuk, mindegyikből 1,5 ujjnyi vastag
rudakat sodrunk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén meglisztezzük. Ha
van kedvünk és időnk, egy villa hátulján megforgatjuk a kis tésztákat,
így jellegzetes mintát vesznek fel. 15-20 percet konyharuhával letakarva
pihentetjük.
Jókora fazékban vizet forralunk, sózzuk, és 2-3 részletben kifőzzük a gnocchit. Ha feljöttek a víz felszínére, elkészültek.
Amíg
a burgonya sül, elkészítjük az egyszerű paradicsommártást. A hagymákat
finomra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a passzírozott
paradicsommal, fűszerezzük. 8-10 perc alatt, folyamatos keverés mellett
besűrítjük – sűrítőanyagra nincs szükség! A paradicsom főzés hatására
szépen besűrűsödik.
A kész gnocchit tálra szedjük, a
paradicsommártással átforgatjuk. Tálalásnál frissen reszelt
keménysajttal, bazsalikommal kínáljuk.
Ez az alaprecept különösen
ízletes, ha a gnocchit hőálló edénybe szedjük, meglocsoljuk
paradicsommártással, a tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és
forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Talján pikantéria: ricottás-citromos gnocchi