Recept: Alj nélküli túrós sütemény - gyors és egyszerű

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

" Tej, túró, tejfel – Félre gatya, pendely – Azért a kis bolondságért, majd meghal az ember! "
Hát ez jutott eszembe az alj nélküliségről. Na, meg az Alj nélküli túrós süteményről. Nevezik még Rest asszony túrósának, Lusta asszony túrósának.
Mindkettő méltatlan elnevezése ennek az igen ízletes és egyszerűségében is rafinált sütinek. Én bizony örülök, hogy a párom 10 - 15 perc alatt összerakja az egészet. Így is legalább 2 napig járunk rá - sajnos nagyobb tepsi nem fér a sütőbe, pedig cserélve van - a sütő, nem a párom - ( mert kamaszok a fiúk és etetni ... azt kell őket )!

Bocs,az elkalandozásért, azonban ez vezet el a borhoz! Mégpedig az Elizabeth cuvée-hez ( Száraz minőségi fehérbor ), a Ludányi Pincétől, Gyöngyöstarjánból, a Mátra lankáiról. Ez a bor zenit és szürkebarát házasítása, teszem hozzá - áldott (!) párosítása.  A szürkebarát belecsempészi a tartalmat, a zenit kiegészíti egy elegáns illattal, ami által a bor izgalmassá és egyedivé - szavahihető emberek, itt értsd: ASSZONYOK!, szerint - nőiessé válik. Ezért is lehet oszlopos tagja az Asszonyok borai összeállításnak ( www.borteka.hu ). Férfitársak! Ne aggódjatok! Itatja az magát  férfiámbörrel is!
Barátsággal
Péter

Címkék: egyszerű gyors lusta asszony recept rest asszony sütemény túró

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Smutzer Andrea üzente 14 éve

HOZZÁVALÓK
személyre
1 kg túró
2 csomag teavaj
2 csomag vaniliás cukor
9 db tojás
1 doboz tejföl
6 evőkanál liszt
TUDNIVALÓK
Nehézségi fok:
könnyű
Elkészítési idő:
30 perc
A vajat felolvasztani. A túrót, a vajat, a lisztet és 8 tojássárgáját összekeverni.A 9 tojásfehérjét felverni és a túróhoz keverni. Zsírozott, morzsázott tepsibe tesszük. 1 tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és a tetejére simítjuk.Majd előmelegített sütőben kB. 40 perc alatt megsütjük.
A RECEPTVARAZS - bol masoltam ide

Válasz

det ted üzente 14 éve

Szerintem nagyon finom lehet! Nem kellene gúnyolódniuk azoknak, akik nem akarják elkészíteni, vagy nem tudják megkeresni. Én is megtaláltam a kommentek között, és amikor elsőre nem jelent meg, azonnal eszembe jutott, hogy megnézzem a kommenteket. Köszi, nagyon aranyos vagy. Kellemes Húsvéti Ünepeket. Paksi Edit

Válasz

Trostel Vigasz Péter üzente 14 éve

A recept lusta ( és reform) változata.
Egy a lényeg, mindezt 2 lépésben kell csinálni!
Lisztet, margarint, túrót összemorzsolunk kevés(!) kristálycukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal ( esetleg citrom levével), csipet sóval. Belekeverünk ilyen-olyan áztatott mazsolát. Margarinozott, lisztezett (teflon) tepsibe, hogy egyenletes vastagságú legyen. Tojásokat tejjel elkeverünk ( vaníliás cukor, édesítő, vanília aroma .... ) és tepsibe öntjük, hogy ellepje a morzsalékunkat. Addig sütjük ( alsó "láng" + légkeverés, amíg a tejes keverék teljesen beivódik és aranyló réteg alakul ki rajta.
Barátsággal
Péter
PS: Trükk - kristálycukorból, sóból, vajból a felét kell venni annak, amit egyébként előkészítettünk! :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

remek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Recept hozzávalói: 1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor , 4 dbegész tojás, csipet só , reszelt citromhéj, és 1 - 2 csom vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csom. sütőpor)
Tetejére pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 friss tojás

A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején.

Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük (legalább 40perc). Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

Recept beküldője:
Salánki Gáborné - Őrbottyán
szukacs[kukac]freemail[pont]hu

NÉHA A KOMMENTEKET IS MEG LEHETNE NÉZNI !!

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 14 éve

Ez mind szép és jó,de a recept holvan?Sokunknak nencs ideje keresgélni!

Válasz

vénasszony 2 üzente 14 éve

A kommentekben megtalálod. Már én is kimentettem. Csak a jövő héten fogom kipróbálni, most zserbót sütök Húsvétra.

Válasz

Csepely Erzsébet üzente 14 éve

Hol a recept? Jól hangzik, de nem tudom a receptjét!?

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Nagyon finom lehet,biztos megcsinálom én.

Válasz

Mátyás József üzente 14 éve

Csak azért, hogy ne legyen egyszerű az élet. A témában az általam összegyűjtött receptek:

SZÓRT RÉTES (BÓLYI RÉTES, LUSTA ASSZONY RÉTESE)
25 dkg rétesliszt (finomlisztből ilyet soha nem készítenék), 1/2 cs. sütőpor
22 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 3 dkg hideg vaj (vagy margarin), 1/2 citrom reszelt héja, 1/2 kg túró, mazsola (vízben kicsit megfőzve, 4 perc mikróban egy bögre vízben), 2 cs vaníliás cu-kor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 dl tej, 2 egész tojás, 5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
A cukrot, lisztet, sütőport, 1/2 citrom reszelt héját összekeverem, majd egy tepsi aljára szórom a felét. Belemorzsolunk a 3 dkg hideg vajat. Nem kell eldolgozni, elég morzsásra. Elegyengetem. Erre rászórom a túrót, mazsolát, vaníliás cukrot, maradék citromhéjat és a kezemmel kicsit összevegyítem..
Erre jön a maradék lisztes keverék. Próbálom egyenletesen eloszlatni a túró tetején. A maradék olvasztott vajat (margarint), tejet és tojást rendesen összedolgozom és nyakon öntöm vele az eddigi rétegeket. Óvatosan lötyögtetem, hogy nagyjából elnyelje a folyadék nagy részét. Van, hogy nem akarja, ekkor 4-5 ponton belefúrom a kést a masszába, csatornát képezve ezzel a folyadéknak. 180C°-on sütöm 50 percig. Akkor jó, amikor a közepe aranysárga, a széle halványbarna. Kihűlés után szépen lehet szeletelni.

MÁSKÉPPEN

25 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 5 dkg vaj(vagy margarin), 2 dl tej, 2 tojás

A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az elegy felét egy kisebb tepsibe szórjuk, elsimítjuk. Rámorzsoljuk a túrót, rácsipkedjük a vajat (margarint) és betakarjuk a maradék cukros-sütőporos liszttel. A tejben elhabarjuk a tojásokat és ráöntjük a tepsiben lévő anyagra. 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután a sütőt 220 fokra kapcsoljuk és 5 percig tovább sütjük. Így lesz szép barna-piros a tete-je.

MÉG MÁSKÉPEBBEN

10 dkg vaj, 25 dkg rétesliszt, 17 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, mazsola, citromhéj, 2 dl tej, 2 tojás.

5 dkg vajjal kikenjük a tepsit. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Ennek az elegynek a felét beleszórjuk a vajjal kikent tepsibe és elsimítjuk. Rászórjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tú-rót, ráreszeljük a citromhéjat. Erre rászórjuk a maradék lisztes cuccot, amit elsimítunk. Összezagyváljuk a 2 tojást és a 2 deci tejet és a kotyvalékot ráöntjük a tetejére.
160 fokon sütjük, 35-45 percig. Hurkapálcával megnézzük, hogy készen van-e? Ha nem ízlik, kidobjuk.

Lehet ócsárolni.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu