Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A kenyérbe sült csülök nagyon időigényes, de kárpótol az íze!
Hozzávalók:
- 1 hátsó sertéscsülök (jó nagy)
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- feketebors
- 3 dkg élesztő
- 1 csipet cukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 7 dl víz
A csülköt még a készítés előtti nap beáztatjuk. Másnap leöntjük a levét, és bő vízben megfőzzük.
Az apróra szeletelt hagymát a csülökhöz adjuk, ugyanígy a megpucolt fokhagymát egészben, majd babérlevelet és néhány szem fekete borsot is adunk hozzá.
Mikor már a hús könnyen lefejthető a csontról, levesszük a tűzről, kivesszük a levéből, kicsontozzuk és hűlni hagyjuk.
Az élesztőt elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral és egy pár kávéskanál liszttel. Ezután hozzáöntünk 4 dl langyos vizet, elkeverjük és két teljes órán át állni hagyjuk.
A lisztet átszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a megkelt kovászt, az egy kávéskanál sót, és a 3 dl vizet. Dagasztunk, majd újabb két órát kelesztünk.
A tésztát kicsit átgyúrjuk és kinyújtjuk kb két ujjnyi vastagra. Ráhelyezzük a csülköt, majd minden oldalról jól befedjük a tésztával és kicsit össze is nyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét.
Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával és langyos helyen kicsit kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben kb 190 fokon sütjük. A kenyér tetejét szurkáljuk meg kicsit villával, így könnyebben átsül.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!