Recept: Leveles tésztából készült szaloncukor (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Leveles tésztából készült szaloncukor

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás

Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A
tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot.
Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a
zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen
kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd
lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk.
Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A
tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével a töltelék körül bekenjük a
tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy szalaggal a töltelék
mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában. A
süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit,
hanem csak addig, ameddig az alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
Előmelegített sütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral meghintve
tálaljuk.

Látta 1949 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bérciné Ili üzente 14 éve

Szia Szabolcs!
Valóban, ha nálatok nem lehet igazi szalon cukorhoz jutni, akkor ennek az elkészítése talán pótolja.
Üdv:Ili

Válasz

Bérciné Ili üzente 14 éve

Szia Picur!
Különösebben nem macerás, ha kész leveles tésztából készíted.

Válasz

Szilágyi Szabolcs üzente 14 éve

A mi országunkban (Lengyelország) teljesen ismeretlen a szaloncukor. Ezért az itt élő magyar családnak ez a nagy karácsonyi hiánya. Ragyogó az ötlet, számunka Varsóban kiváló nosztalgia-pótló is lesz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilyet még nem láttam! Gratulálok ehhez az ötlethez!!! Biztos nehéz el készíteni, macerás, de megéri a látvány és gondolom az íze is finom.

Válasz

Faludi Ferencné üzente 14 éve

Szia!Nagyon tetszik, ki fogom próbálni:)

Válasz

boda emese üzente 14 éve

Nagyon otletes es biztos hogy finom is

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

Köszönöm szépen a kedves hozzászólást!

SERES SÁNDORNÉ írta 2 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

SERES SÁNDORNÉ írta 3 hete itt:

SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu