Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
2 piskótalapot sütünk
1 piskótalap hozzávalói
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
1 mk sütőpor
Krémhez:
40-45 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
20 dkg cukor
5 dkg zselatinpor
3 dl natúr joghurt
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
Tetejére:
3 dl meggylé,és100gr meggy
3 tk zselatinpor
A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal és lisztel.
Piskóta elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan.
Megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A meggyet egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük.
Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt meggypéphez adjuk.
A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük.
A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk majd beboritjuk a 2 piskótalappal, a tetejét pedig a meggyszemekkel díszítjük.
Zselatin elkészítése:
A meggyszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport.
Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-meggyes krém, a tetejére öntjük.
Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni. Oldalát tejszinhabbal diszijük.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!