Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Régi szakácskönyvből vettem a receptet. Nem kakaó, hanem 20 dkg étcsokoládé van benne. A töltelék saját baracklekvár, a máz boltban kapható por, csak kevés hideg víz kell hozzá. Dísz nélkül készült, amolyan "hétköznaplós" édességnek. :-)
Pótlom a hiányzó receptet (Forrás: Szakácskönyv, Kereskedelmi Könyvkiadó, Budapest 1954)
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 18 dkg cukor, 4 db tojás, 6 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 30 dkg barackíz, 20 dkg csokoládéfondán, késhegynyi szalalkáli
A 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral jól kikeverjük habosra, majd elkeverünk benne 6 dkg kakaóport. A 4 db egész tojást 8 dkg cukorral melegen felverjük habverővel jó langyosra, majd tűzről levéve addig verjük, amíg teljesen kihűl. A két masszát óvatosan összekeverjük és bekeverjük (óvatosan) a lisztet.Tehetünk hozzá egy késhegynyi szalalkálit, ezáltal könnyebb tésztát kapunk.
A masszát belehelyezzük az előre elkészített karikába és lassan, nem túl meleg sütőben kisütjük. Lehűlve 3 részre vágjuk és 30 dkg barackízzel megtöltjük és cukormázzal (fondánnal) áthúzzuk. Fagyasztás nélkül felvágható.
Eddig az eredeti recept. Annyit még az előzmények mellé megjegyzek, hogy szalalkáli helyett szódabikarbónát használtam, és nem tűz felett kevergettem. Mikróban puhítottam a csokoládét és a margarint, majd ezzel együtt kavartam ki a tojást-cukrot, stb. :-)
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!