Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lepénykenyér, ami olyan, mint a tortilla
Hozzávalók
350 g finomliszt, 200 g rétesliszt, tengerisó, 1 lapos mokkáskanál sütőpor, 50 g olaj,
300 g langyos víz.
Elkészítés
A fél kiló lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval.
Hozzáöntjük a vizet (a víz most nem éppen langyos, inkább kellemes meleg, kb. 30 fok körül), az olajat és a keverőgép spiráljával, alaposan összekeverjük.
Adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk
(tehát összesen még 45-50 g).
Az enyhén lisztezett pultra tesszük, átgyúrjuk, majd cipót formálunk belőle, folpack fóliával letakarjuk.
Pihentetjük kb. 10 percet, még előkészítjük a húst, a sütéshez.
A cipót 14 darabra osztjuk, egyenként kis golyókat formázunk belőlük és letakarjuk a fóliával.
Enyhén lisztezett alapon, egészen vékonyra nyújtjuk.
A serpenyő alja, amiben sütjük kb. 22 cm átmérőjűlegyen, de ettől nagyobbra nyújtsuk a tésztát, mert amikor a forró serpenyőbe kerül, kissé összeugrik.
A serpenyőbe már nem kell olaj, teljesen szárazon sütjük, a maradék lisztet mindig kitöröljük.
Nagyon gyorsan megsül, vigyázni kell, hogy ne száradjon ki, fordítással együtt 1 perc körül megvan.
Az egyik felét addig sütjük, míg megjelennek a kis hólyagok, akkor megfordítjuk, a másik oldalának fele idő is elég.
Konyharuhára borítjuk és rögtön betakarjuk.
Másnap is jó. A maradékot amikor kihűlt, feltekerjük és folpack fóliába csavarjuk.
Forró serpenyőben újra lehet melegíteni.
Tálaláskor salátalevelet, rukkolát, pitypanglevelet, retket, újhagymát, (egy koktélparadicsomot), sűrű házi joghurtot tegyünk bele. A húsosba, sült csirkemell csíkok kerülenek, a sajtosba, sült füstölt mozzarella.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!