Recept: Receptek

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 15 hozzászólás

SERTÉSKOCSONYA

(ahogy én készítem)


network.hu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1,80 kg sertésláb (bőrke, farok, fűl )

0,60 kg sertés csülökhús (lehet bőrös is)

15 dkg nyers füstölt nyulja

5 gerezd fokhagyma

2 fej közepes fej vöröshagyma

Kb. 20 szem egész feketebors

Só.

 

Elkészítés:

A sertéslábakat(feldarabolva), bőrkét, a fület nagyon alaposan megtisztítom – megmosom, majd darabolom. (néha a makacsabb szőröket gázlángon égetem le, majd megkaparom, és megmosom)

Egy jó nagy lábosba teszem a lábakat, a bőrt a csülökhúst, a fület és a nyers füstölt húst. Beleteszem a meghámozott fokhagyma gerezdeket és az egész szemes borsot.  Hozzáadom a vöröshagymákat is, de egy réteg héjat rajta hagyok, szép színt ad a kocsonyának. Felöntöm 3,5 liter vízzel, lényeg, hogy jól ellepje a húsokat. A lassú főzés alatt legalább fél liter folyadék el fog párologni.

Csendes lángon főzöm, kb. fél óra alatt hab képződik a tetején, ezt leszedem egy teaszűrő segítségével. Enyhén megsózom, vagy Zöldséges Izvarázst adok hozzá(Ezzel vigyázni kell mert elég intenzíven sós).

A főzési idő kb. 3-3,5 óra, míg a hús szinte leválik a csontokról, és teljesen puha lesz. Félidőben megkóstolom, kell-e még sózni – a füstölt hús ekkorra engedi ki a sótartalmát.

Zsírtalanítom, és a húsokat (én csontozva szeretem) tányérokra szedem, arányosan elosztva. Rámerem a zsírtalanított átszűrt levet, majd hűvös helyre teszem, ahol elég hamar megdermed.

 

A zsírtalanításról: Vagy az egész lábost kiteszem a teraszra,(hűvös helyre) ahol gyorsan megdermed a tetején a zsír, és könnyű leszedni, vagy kanál és konyhai papírtörlő segítségével itatom fel a felesleges zsírt.

 

Tálalásnál frissen őrölt feketeborssal és pirospaprikával meghintem, és citromot, friss fehér kenyeret adok mellé.

 

  Télen, nyáron nagyon szeretem!

Címkék: kocsonya

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csákné Bárdos Éva üzente 12 éve

Én egy kis savanykás fehér bort,vagy egy fél citrom levét is teszek bele .

Válasz

Ónodi Jánosné üzente 12 éve

Szilveszterkor nagyon jól síkerült, a télen még megismételjük.

Válasz

kiss gábor üzente 12 éve

Én is hasonlóképpen szoktam csinálni, a különbség hogy én répát és zöldséget is teszek bele, jó ízt ad, de a végén kidobom és egész fej fokhagymát, de nem a kinait. Én füstölt csülköt teszek bele és félidőben friss oldalast vastag hússal. Csak sót használok, nem szeretem a mű ízesítőket, akkor jó ha melegen kóstolva egy kicsit sósnak érezni, mert dermedés közben sótlanodik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon tetszik a recept.. Én is kipróbálom füstölt hússal legközelebb..
Elrontani nem fogja, az biztos..:)

Válasz

Baráth Ferenc üzente 12 éve

Kár az ételízesítőt beletenni, a természetes alapanyagokhoz az ízesító NE MŰANYAG legyen (ott van a sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, paszternák stb.).
Felénk a nyúlja a dagadó és az oldalas porcos része, a dagadó (csont és porc nélüli) a nyúlja köze. Ez disznóvágáskor abálólében főzve fúszerezve kihűlés után ecetes tormával pompás étek.

Válasz

Németh Zoltán üzente 12 éve

Jó a recept!Én több fokhagymát teszek bele,2 fejet.Zöldségeket is és szárított erős paprikát,de füstölt húst azt nem.Nagyon szeretem a fület és ha van lehetőség a fejet is bele főzöm.Nálunk egy nagy fazékban lassú tűzön sokáig főzzük.Általában 16 tányérral sikerül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Disznóanatómiai vitába nem szeretnék bocsátkozni, de a vizuális tapasztalás utáni megállapításom szerint a porcos bordavégek a nyulja megfelelő szinonimája... :_)))

Válasz

Kovacs Lajos üzente 12 éve

Nálunk is így készül,csak 1 répa és egy zöldség is kerül bele...

Válasz

Stengel Istvánné Marika üzente 12 éve

Édesanyámék mondták "Székelyeknél" a szűzpecsenyére,hogy" nyulahúsa"az oldalas vége,császárvég.

Válasz

Talpas Lajosné üzente 12 éve

Jó recept.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu