Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
SERTÉSKOCSONYA
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
1,80 kg sertésláb (bőrke, farok, fűl )
0,60 kg sertés csülökhús (lehet bőrös is)
15 dkg nyers füstölt nyulja
5 gerezd fokhagyma
2 fej közepes fej vöröshagyma
Kb. 20 szem egész feketebors
Só.
Elkészítés:
A sertéslábakat(feldarabolva), bőrkét, a fület nagyon alaposan megtisztítom – megmosom, majd darabolom. (néha a makacsabb szőröket gázlángon égetem le, majd megkaparom, és megmosom)
Egy jó nagy lábosba teszem a lábakat, a bőrt a csülökhúst, a fület és a nyers füstölt húst. Beleteszem a meghámozott fokhagyma gerezdeket és az egész szemes borsot. Hozzáadom a vöröshagymákat is, de egy réteg héjat rajta hagyok, szép színt ad a kocsonyának. Felöntöm 3,5 liter vízzel, lényeg, hogy jól ellepje a húsokat. A lassú főzés alatt legalább fél liter folyadék el fog párologni.
Csendes lángon főzöm, kb. fél óra alatt hab képződik a tetején, ezt leszedem egy teaszűrő segítségével. Enyhén megsózom, vagy Zöldséges Izvarázst adok hozzá(Ezzel vigyázni kell mert elég intenzíven sós).
A főzési idő kb. 3-3,5 óra, míg a hús szinte leválik a csontokról, és teljesen puha lesz. Félidőben megkóstolom, kell-e még sózni – a füstölt hús ekkorra engedi ki a sótartalmát.
Zsírtalanítom, és a húsokat (én csontozva szeretem) tányérokra szedem, arányosan elosztva. Rámerem a zsírtalanított átszűrt levet, majd hűvös helyre teszem, ahol elég hamar megdermed.
A zsírtalanításról: Vagy az egész
lábost kiteszem a teraszra,(hűvös helyre) ahol gyorsan megdermed a tetején a
zsír, és könnyű leszedni, vagy kanál és konyhai papírtörlő segítségével itatom
fel a felesleges zsírt.
Tálalásnál frissen őrölt feketeborssal és pirospaprikával meghintem, és citromot, friss fehér kenyeret adok mellé.
Télen, nyáron nagyon szeretem!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!