Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(Kb. 20 szelethez)
Hozzávalók:
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
200 ml langyos víz
1-2 teáskanál só
6 evőkanál olívaolaj
Feltéthez:
450 g mélyfagyasztott spenót
1 fej vöröshagyma
5 evőkanál ketchup
150 g reszelt sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Só, bors ízlés szerint
150 ml tejföl
Elkészítés:
Előkészítjük és kimérjük valamennyi hozzávalót. A spenótot hagyjuk
felolvadni. A hagymát megtisztítjuk a külső vöröses héjától, majd apróra
vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral.
Előmelegítjük a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és beleszitáljuk egy
keverőtálba. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel
(dagasztó spirál használatával) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát liszttel meghintjük, és
egy munkalapon előbb hengerré formázzuk, majd tepsi méretűvé nyújtjuk,
és a tepsibe fektetjük. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk reszelt
sajttal.
A felengedett spenótot elkeverjük az apróra vágott hagymával és a
zsemlemorzsával, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd
elosztjuk egyenletesen a tésztán. Tejfölpacákat kenünk a spenótra.
Letakarjuk a tepsit, és a pizzát 15 percig pihenni hagyjuk. Végül a tepsit a sütőbe toljuk, és máris sülhet a pizza.
Sütési idő: kb. 30 perc
Tipp:
A ketchuppal megkent pizzatésztára vékony bacon szalonna csíkokat rakhatunk, majd folytathatjuk a többi hozzávalóval.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!