Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Több embertől is hallottam, hogy nagyon finom. Elmentem egy cukrászdába, megkóstoltam, és megsütöttem.
Kerestem sok sütis oldalon receptet nem találtam Ahogy én készítettem, azt most leírom.
Piskóta:
7 tojás, 6 ekanál cukor( lapos), 2-3 cs. vaniliacukor, 7 púpos ekanál lisz, 1 cs. sütőpor
Krém:
1 liter tej, 1-2 ev. kanál narancs likőr, vagy rum, 1 nagy narancs
vékonyan reszelt héja+egy fél nararacs, 3 cs. vaníliás puding+1 ev.
kanál liszt, 8 ev. kanál cukor
A tej 2/3 részét odateszem a cukorral,a likőrrel, a naracshéjjal, a felaprított naranccsal+ a kicsorgott levével forrni.
A megmaradt tejjel a pudingot és a lisztet simára keverem .
A forrásban lévó narancsos tejhez hozzáöntöm és sűrűre főzöm, besűsűsödés
után hagyom kihűlni.
1/2 lit hulala habtejszínt kemény habbá verek ,1-2 ev kanál porcukorral (a porcukrot a végefelé keverem bele)
A kihűlt krémhez keverem kb. az 1/3-ad részét. atöbbit félreteszem.
Felolvasztok kb 2 tábla csokoládét, belekeverek 2-3 ev kanál likőrt, és a maradék narancs kifacsart levét .
A tésztát 3 részre vágom. Az alsó lapot megkenem a narancsos csokoládéval,
rákenem a krém egy részét, majd piskóta lap amit szintén megkenek
csokoládéval ,újból krém , piskóta harmadik lapja következik. Ezt
vékonyan megkenem a maradék krémmel és vékonyan cirádásan a maradék
csokival. Oldalát tejszínhabbal vonom be tetejére egész karikára vágott
narancsot teszek és tejszinhabbal díszitem.
A családom alig hagyott belőle. Kép fel van töltve a Recept Klub közösségi oldalamon Sikeres sütést
ÜdvFricsné K Erika
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Cukor-, tej-, gluténmentes meggyes piskóta
Mindenmentes lángos alaprecept
Íme egy gyors almatorta a hét végére