Recept: 10+1 tükk a bundáskenyérről ! (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

10+1 tükk a bundáskenyérről !

köb p

Látta 415 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem is gondoltam , hogy ilyen népszerű ez a régi étek !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

10+1 dolog a bundás kenyérről ! Csinálta nekünk a nagymamánk, és mi is csináljuk majd az unokáknak. Reggelire, vacsorára, hidegben, melegben, a lényeg, hogy ne együk egyedül. Doki összeszedte, mit kell tudni az örök kedvencről, és küldi mindenkinek szeretettel ezt a mozzarellás változatot.
1. A bundás kenyér tipikus komfortkaja. Rosszkedv, hideg, és/vagy egy unalmas nap is egyből jobb lesz, ha bundás kenyér kerül az asztalra. Főleg, ha elénk rakják.

2. A bundás kenyér társas műfaj, egyedül ritkán áll neki az ember. Kényeztető aduász a szülők/nagyszülők kezében gyerekek/unokák lekenyerezésére, de udvarlásra, békítésre is alkalmas. Síeléskor, baráti hétvégéken, nyaraláskor is tuti reggeli-tipp, ilyenkor minimális az esélye, hogy a csapat leszavazná az önkéntes bundáskenyérsütő jelentkezését. Pláne, hogy nem a saját lakást szagosítjuk.

3. 100 közül is felismerhető az illata: kizárt, hogy bundáskenyér illatra ébredünk, de kakaós csiga lesz az asztalon.

4. Cserébe viszont az olajszagot nem lehet megúszni. Szellőztetés, kereszthuzat, szagelszívó, kabátelszeparálás, zárt ajtók a megoldás kulcsszavai, de minden igyekezet ellenére olajszag lesz és kész. Ezzel számolni kell.

5. Ha már itt tartunk: kérdéses, hogy milyen és mennyi zsiradékon süssük a kenyeret. Zsír vagy olaj? Kevés vagy sok? Ellepje vagy épp csak sercegjen alatta? Nem mindegy. Mi a bő olajra szavazunk, a klasszik bundás kenyér tojásos bundája úgy sül át igazán. Állítólag tepsiben is lehet sütni és akkor büdös sem lesz, de inkább az olajszag, mint egy rossz bundás.

6. Kicsi bundi nem bundi. Viszont fontos, hogy legyen tartalom is, ha túl kicsi, akkor túl sok a ropogós széle, pedig a középső puha rész is fontos tényezője a bundás kenyér hatásmechanizmusának.

7. A legjobb forró teával és paradicsommal. Szerintünk. Sőt, ha marad pár szelet, akkor pár óra elteltével hidegen is simán lecsúszik. Igen, hidegen is. Még akkor is, ha utána néha csuklunk. Megéri.

8. Mások szerint tejföllel+reszelt sajttal/fokhagymával/paprikával/hagymával/majonézzel/kolbászkarikákkal/pirosarannyal/sonkás-sajtos töltelékkel a legjobb. A Bock bisztró nyomán ismerjük már a spenótos-garnélás változatot is. Vannak, akik a kenyeret a tojás előtt tejben is megforgatják - erről mindenkit lebeszélnék -, panírmániások lisztben is meghempergetik, magrajongók pedig napraforgómagban is megforgatják sütés előtt a kenyereket.

9. Ha a sós verzió már unalmas, lehet próbálkozni az édes bundás kenyérrel is. Létezik fahéjas, mézes, juharszirupos, mogyoróvajas, vaníliás, narancsos szirupban áztatott és lekváros bundás kenyér is, és banános-kókuszos bundás kenyeret is láttunk már. A legvadabb a csokis-tejszínhabos volt, de az már tényleg csak erős idegzetűeknek való, pedig mi aztán szeretjük a csokit. És különben is, ha már csokis-tejszínhabos, akkor legyen inkább gofri.

10. A bundás kenyér friss/szikkadt, ropogós héjú fehér kenyérből az igazi, de ettünk már jó bundás kiflit és zsemlét is, a bundás croissant viszont nem esett jól, pedig a croissant-t is imádjuk és a bundást is, de így együtt már sok volt. Barna, rozs és magvas kenyerek esetén jelentős az élvezeti érték zuhanása, és nem hiszünk a tojás nélküli bundás kenyérben sem.

+1 Étteremben bundás kenyeret enni olyan, mint szállodában karácsonyozni. Egyszerűbb, mert nincs felfordulás, de drágább és pont a lényegét veszíti el: az otthonosságát.
Ha esetleg nem tudnák, akkor azért leírjuk:

fehérkenyér
tojás
olaj
pici só

A tojásokat csipet sóval elkeverjük, az olajat felforrosítjuk. Legyen annyi, hogy a kenyérkék úszni tudjanak benne, kb 2-3 ujjnyi. Amikor az olaj elég meleg (a belecsöppentett tojás rögtön feljön a tetejére és sercegve sül) a kenyereket mindkét oldalukon alaposan megforgatjuk a tojásban, és a forró olajba tesszük. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Ha a kenyér túlságosan sokat áll a tojásban, megszívja magát és szétesik.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu