Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Narancstorta
Hozzávalók:
Tortalap:
10 dkg Ráma margarin
6 tojás
20 dkg porcukor
2 csomag vanília cukor
15 dkg liszt
12 dkg étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
Töltelék:
4 - 5 közepes narancs
4 - 5 evőkanál narancslikőr /valamennyi aroma is jó
lekvár
kb. 6 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadunk 18 dkg cukrot, és 1 csomag vanília cukrot.
Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a sütőporos, étkezési keményítős szitált lisztet, óvatosan, ne törjön a hab.
A végén lazán belecsorgatjuk a margarint.
Sütőpapíron, tortaformában sütjük, előmelegített sütőben, 180 °C fokon, kb. 35 percig. Kicsit pihentetjük a formában, késsel körbelazítjuk a tésztát, lisztezett alapra borítjuk, lehúzzuk a papírt róla. Rácson hűtjük.
Krém:
Egy narancs levét kifacsarjuk, a többi húsát felszeleteljük, daraboljuk, egy szép szeletet félreteszünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, a lapokat a narancslével, likőrrel meglocsoljuk.
Tölteni a formába visszatéve kell.
Az alsó lapot lekvárral kenjük, a narancsdarabokkal megszórjuk, s rátesszük a 2. lapot.
2.5 dl tejszínt 2 dkg cukorral, habfixálóval kemény habbá verünk, belevegyítünk 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat. Ez kerül a 2. lap tetejére.
A 3. lappal beborítjuk.
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, bevonjuk a tortát, díszítjük a narancsszelettel.
A tortát jól behűtjük.
Ha valaki nem szereti a fahéjat, anélkül is lehet.
Rendkívül ízletes, mutatós, igazi ünnepi sütemény.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!