Recept: leányom első tortája (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ildi első lépései

leányom első tortája

Nem szoktam tortákat készíteni, de most ovis a kicsi lány, el kell kezdeni valahol, oda vittem az első produktumot:) Sima joghurtos torta hagyományos piskóta tésztával. Három részre vágva, bele a töltelék, ami két nagy doboz eper joghurtból, két zacsi tejszínpótló porból és a hozzá való tejből, valamit 3 fixáló porból állt, némi eperkonzervvel megfűszerezve. A habot keményre vertem a fixálóval, a pudingot összekevertem ugyancsak fixálóval, és összekevertem őket mixerrel, abba még egy fixálót tettem a biztonság kedvéért (de szerintem ez már a túlzott óvatosság volt, nem lett volna rá szükség), még némi porcukor, aztán ennyi. Megkentem a lapot, rádobáltam az epret, rá a másik lap, utána ugyanez a művelet, majd mivel maradt még krém, az került a torta tetejére is. Körbe sima keményre vert tejszínhab, meg a tetejére is. Plusz némi kis gyerekeknek való színes dekoráció!
Tanultam ebből a tortából. Legközelebb szebb lesz a díszítés, mert bénáztam most az oldalával rendesen. Egy hét múlva újat alkotok. Remélem, szebb lesz:)

kezdő lépések

Látta 416 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Megnéztem azt az oldalt! Nagyon jó! Azzal a különbséggel, hogy nem dessertmester, hanem desszertmester.hu:) De nagyon-nagyon tetszik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon köszönöm. Mindig jól jönnek az ilyen információk. Majd szétnézek akkor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia!Ha segíthetek Én a Desszertmesternél vettem forgatható tortatartót, 5000 Ft volt.nagyon jó rajta dolgozni, és nagyon masszív. ( Dessertmester.hu-termékek-dekoráció-eszközök-tortadíszítő állvány)

Lehet tőlük neten rendelni, vagy Budán a Pengő utcában van egy üzletük, ott is meg lehet vásárolni, más egyebekkel együt.Nagyon jó dolgaik vannak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tipp : Amíg nincs jobb, egy magasabb konzervdobozra, vagy pl. egy befőttes üvegre nem lehet rátenni azt a tortát és azon forgatni ?
Mondjuk a kerek tortasütő forma aljára visszatesszük a krémmel betöltött sütit, azt meg az előbb említett "segédeszközre" és ha nem is pörög magától, de kézzel szakaszosan forgatva.... talán... vagy nem ??? Nincs jobb ötletem, de ha nem jó, legalább mosolyogtatok egy kicsit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm. Jó tudni ilyeneket. Szépen lassan az ember mindent beszerez magának. Sok holmival úgy voltam, hogy vettem annakidején, de nem voltak használva, elkeveredtek, anyukáméknál maradtak, stb. Most apránként megint mindent újra beszerezhetek. De ezek nem árak értük, úgyhogy van értelme mindenképpen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen a gyerek az sokat számít, én is amióta az unokám megvan, azóta csinálok tortákat, sütiket addig is tudtam.
Az a forgatható akármi kapható volt a METRÓ ban, talán 4 ezer körül, mostanában nem néztem, nekem van egy műanyag torta tartó és szeletbejelölő, amit a SPÁRBAN lehet venni 5százért, az aztalon nagyon könnyen forgatható, könnyű egy nagy késsel alányúlni és áttenni a tálcára a tortát. Teszek fel róla képet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen:) Nem semmi az ára annak az állványnak. Szerintem lehet, hogy egyszerűbb lenne egy asztalossal készíttetni. Nem lehet az olyan bonyolult. Mindenesetre inspiráló a gyerek a háznál:) Valószínű, vérszemet kapok, aztán elkezdek tortákat készíteni. Nekem a fontant bevonat piszkálja a fantáziámat elsősorban, de az első nekifutásra nem jött össze (mézes, porcukrosat készítettem, nem pillecukrosat), így egy kicsit elkeseredtem. Túl híg volt a megadott anyagok alapján. Lehet, hogy egyszer bepróbálkozom a pillecukrossal is.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 13 éve

EZ AZ kitartás sok videót megnéztem én is nagyon jók .Díszítő kelléket meglehet vásárolni SŐREGI CUKRÁSZ KELLÉKEK EGy helyen láttam álványt 16 ezerért a fiam azt mondta hozzam be a lemezjátszót és már forog is na de ez vicc kicsit ggyors lenne azt hiszem üdv

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm:) Közben én is elkezdtem nézegetni a youtube-ot, és arra már rájöttem, hogy sokkal több tejszínnel kell dolgozni, mint ahogy én azt gondoltam, és a vastagsága már eleve sokat segít. Azt még nem tudom, hogy kell-e alája a krémből egy réteg, de azt már igen, hogy nagyon jól jönne egy olyan forgatható állvány, amit a profik is használnak. Kerestem a neten kicsit, de nem nagyon találtam, csak tortaállványokat...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"...mert bénáztam most az oldalával rendesen"
Nnna, ha ilyen egy bénázás, itt már sok baj nem lesz !
Ügyes vagy, szerintem jó az oldala is, de csatlakozom az előttem szóló Vass Lászlónéhoz. Aki nem cukrász és így kezd, az előtt le a kalappal !
A kicsi gyerekek nem az ilyen részletekre figyelnek, hanem a színek vonzzák őket, no meg az ízek ! Nem is érdekli őket, hogy ez lehetett volna-e simább !
A You Tube -n sok videót találsz a tortadíszítésről, én gyakran bámulom :-)) az ott látható ügyes kezeket.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu