Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24884 fő
  • Képek - 8446 db
  • Videók - 164 db
  • Blogbejegyzések - 847 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24884 fő
  • Képek - 8446 db
  • Videók - 164 db
  • Blogbejegyzések - 847 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24884 fő
  • Képek - 8446 db
  • Videók - 164 db
  • Blogbejegyzések - 847 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24884 fő
  • Képek - 8446 db
  • Videók - 164 db
  • Blogbejegyzések - 847 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

almapaprika eltevése télre

Már most gondoljunk a télre!
Akinek nincs a saját kertjében paprikaültetvény, ő is már viszonylag olcsón hozzájuthat a piacon ehhez a finom zöldséghez.

A télire szánt eltevéshez (is) a vataghúsú, érett, esetleg kissé pirosodó (jó ízt ad neki) paprikák a jók. Megmondom őszintén, én ennél a kóstolásos módszert választottam a felöntő levet illetően.
Az üvegekbe rakott, előkészített paprikákra tiszta vizet öntöttem, ezzel mintegy megmérve a folyadék mennyiséget, majd visszaöntöttem egy fazékba. Ebbe a vízbe kevertem bele kb. 2 dl. 10 %-os ecetet, sót, cukrot és felforraltam. A lehűtött levet megkóstoltam. Természetesen még kellett bele mindenből, hiszen gyakorlati tapasztalatom is azt mutatta, hogy állás után majd a paprika is vesz el a fűszerezés intenzitásából. Ezt követően a hideg lébe fél mokkás kanál kénport is belekevertem, majd ráöntöttem az üvegbe sorakozó paprikákra. Egy éjszakát lazán letakarva, lekötetlenül hagytam állni, hogy az esetlegesen magába szívó levet másnap pótolni tudjam. Késhegynyi szalicylt tettem a felöntött üvegek tetejére, majd dupla celofánnal lekötöttem és a kamra polcára raktam őket.

(Ez egy 2 literes és egy 8 dl-es üveg)

Látta 30600 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hornyák Gyongyi üzente 5 hónapja

Két napja csináltam, de már egy uvegel ki is urult, komolyan nagyon finom. csak gratulálni tudok

Válasz

Szarvas Istvánné üzente 1 éve

A paprikát félbe vágva teszem az üvegbe, és mikor ráöntöm a levét , így sem zárom le rögtön, nagyon sok levet elszív. Vigyázok a lég buborékokra is.

Válasz

Berecz István üzente 2 éve

Kedves Ancika!
Én is nagyon szeretem az almapaprikát savanyitva.És ugy raktam el,mint Ön.Azt a hibát viszont elkövettem,hogy egyből lezártam.Késöbb viszont láttam,hogy sok lé hiányzik belőle.Vagy is tényleg sokat beitt a paprika a léből.Fel bontottam és potoltam a levet.Remélem nem romlik meg.
István.

Válasz

zombori marika üzente 2 éve

Mi is nagyon szeretjük az almapaprikát én is olajosan készítem így zamatosabb.

Válasz

Sőtér Irénke üzente 2 éve

Az én családom nagyon szereti ezt a paprikát,igaz a félcsípőset.az én receptem: 2 kg kipucolt paprikához/a csokányát távolítom el/ kell 3 liter víz,2 dl 10 % -os ecet,2 evőkanál só,1 evőkanál cukor,3 evőkanál olaj,4 cikk fokhagyma,feketebors ízlés szerint.Mikor a szirupot felfőzöm,belerakom a paprikát,és főzés után üvegekbe rakom,majd felöntöm a sziruppal.A tetejére teszek egy pici szalicilt.nagyon finom,akinek van kedve próbálja ki.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 2 éve

Biztosan nagyon finom ez a paprika!


Bocsánat! Én az ecetet kicsit kevésnek találom!

Válasz

Handó Gézáné üzente 3 éve

A savanyúságot az alábbi felöntőlével készítem:
5 dkg só, 25 dkg cukor, 2 dl 20 %-os ecet, 2 liter víz, 1 dkg szalicil. Hidegen elkeverem, amíg a cukor és a só felolvad, utána beleöntöm az üvegbe, vagy a hordóba és lezárom. Egyedül az almapaprikához teszek 3 dl ecetet. Kata

Válasz

Kránicz György üzente 3 éve

A paprikát meg kell szurkálni,hogy ne szálljon fel.Kén helyett 0.3% citromsav megőrzi a fehér szint. K.Gy

Válasz

det ted üzente 4 éve

Csavaros tetővel még klasszabb, mert nem veszít a felöntött léből, és nem kap oxigént. 2 éven keresztül is megőrzi eredeti friss színét, és állagát. Én így csinálom

Válasz

micsko gitta üzente 4 éve

En mindig kifözöm--egy nagy fazekban az üveget (konyharuhat a fazek aljara)
a tetövel együtt,
az almapaprikat megmosom alaposan, felbevagom s telerakom az üveget,
a lé keszitese: a vizet felforralom, teszek bele sot, borsot, cukrot..s amikor mar langyos akkor
az ecetet..
langyosan a paprikakra öntöm, s fazekba teszem..s gyöngyözesig /ami kb. 70-80 Celsius fok) melegitem,lassu tüzön s azonnal elzarom.
Amikor kihül kiveszem, megtörlöm.
Semmi tartositot nem hasznalok!!
Az arányokat nem tudom, meg szoktam kostolni..s 20%-os ecetet hasznalok,de csak izles szerint. Enyhen edeskesre szoktam csinalni

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:

Brokkoli_sajtmartassal_1905803_9236_s

Felföldi Fanni 10 órája új blogbejegyzést írt: Jamie Oliver magazinja magyarul is megjelenik

Felföldi Fanni 1 napja új blogbejegyzést írt: Egyszerű zabpelyhes keksz

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Melegszendvics_1905365_2405_s

Felföldi Fanni 2 napja új blogbejegyzést írt: Megfázás elleni leves recept

Felföldi Fanni 3 napja új blogbejegyzést írt: Erdei gombás bableves sajtgaluskával

Felföldi Fanni mostantól Moderátor

Csizmazia Gábor 6 napja új blogbejegyzést írt: KÖNNYED FENYŐMAGOS SALÁTA EBÉDRE

Csizmazia Gábor 6 napja új képet töltött fel:

Loch_nessi_merokanal_1904698_4229_s

Csizmazia Gábor 6 napja új képgalériát töltött fel:

evőeszközök

Loch_nessi_merokanal_1904698_4229_t

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu