Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mézes tésztához:
23 x 38 cm s.
3 e.k.méz, 15 dkg. cukor,5 dkg. margarin vagy zsír, 1 db. tojás, 40 dkg. liszt,
1 k.k. szódabikarbóna és annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen inkább gyengébb, 2 lapot sütünk a tepsi hátulján.
Piskóta:
3 db. tojás, 3 e.k. víz, 3 e.k.cukor, 3 e.k.liszt, 3 e.k.darált mák, 1 cs. sütőpor.
A krém bármilyen lehet: pudingos,/vaníliás, narancsos,citromos/ ízesítésű.
Én saját receptem szerint főzött v.krémet használtam, általában ezt szoktam készíteni saját ízlés szerint. Család kedvence és az enyém is
jól variálható cukor- vaj mennyiséggel és ízesítéssel.
1,5 l. tej, 10 e.k. liszt, 1 e.k. étk.keményítő,/lehet mind liszt/ vaníliás cukor, 4 - 5 db. tojás, cukor ízlés szerint, 10 dkg. vaj./csapott kanállal mért/ Tojások sárgáját kevés cukorral jól kikeverem ehhez hozzákeverem a lisztet és ha van keményítőt kb 3 dl tejjel és félre teszem.
Közben a tojások fehérjéből cukorral kemény habot verek, e közben a tejet a maradék cukorral felforralom és a tojássárgás lisztes masszával jól összefőzöm, majd a tojások habját belekeverem és a lángon hagyom pár percet . Langyosra hűtöm /de csak langyosra/ belekeverem a vajat és máris töltöm.
Azért langyosan és nem hidegen mert ez a krém, ha kihűl megdermed és akkor már nem lehet vele dolgozni.
Ennél a sütinél különösen jó is mert könnyebben puhul a mézes lap.
Szeretem ezt a krémet mert a készre hűlt tésztákat szépen lehet szeletelni nem ragad a krém a késre.
Ebből lehet bármilyen változatot kreálni: citromos, narancsos, bármilyen gyümölcsös, karamellás, kakaós, kakaós-csokist, ki milyen fantáziával rendelkezik, csak egy a fontos, hogy ez tojásos és ezért sokáig nem tartható el, de ha jó a végeredmény akkor azt hiszem nem is kell.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!