Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tésztája:
3 t. sárgája,
6 dkg.vaj,
7,5 dkg.cukor,
9 dkg. liszt,
1 p.evk.kakaóp.,/ezt le kell számítani a liszt súlyából/
1/2 cirtom héj és lé,
1/2 cs. sütőpor,
1-2 evk. tej v. víiz,
3 t.felvert fehérje.
Töltelék:
1/2 kg. túró,
1,5 dl. tej,
1p.evk. gríz,
cukor izlés szerint,
vanília,
ciromlé és héj,
5 dl tejszínből, v. hullalából kb.3,5 dl,
1 cs./10 g./ zselatin
eper kb. 1/2 kg.
Túrót símára kevertem cukorral, citromlével, héjjával, vaníliával, míg ez pihent addig a grízt megfőztem majd a 4 evk. vízben feloldott zselatint hozzákevetem.
A két elegyet összedolgoztam alaposan és a felvert tejszínnel is finoman, de sietve, mivel gyorsan köt.
Ezt a krémet kentem a kakaós lapra úgy, hogy kb. 3 cm. után félbe vágott eprekkel raktam meg majd jött a többi túró.
Tetejére szeletelt eper került, virág formára az egészet pedig több lépcsőben zselatinnal készített cukros, citromos és vaníliás zselével öntöttem le.
Készítése:
3 dl. víz
cukor,
citromlé és szeletre vágott héj azért, hogy könnyen eltávolítható legyen
vanília,
1/2 cs. zselatin./10 g./
Díszítés pedig a megmaradt keményre vert tejszínből.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!