Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Grillázs torta
Tészta:
3 piskóta (mindegyik lap 6 tojásból)
Krém:
62,5 dkg margarin
6 tojás
15 dkg étcsoki
20 dkg porcukor
15-20 dkg cukor
ha nem lenne elég barna vagy csokis akkor 2-3 evő kanál kakaó
Grillázs:
30 dkg dió
50 dkg cukor
Elkészítés:
Piskótát hagyományos módon készítünk.6 tojás 6 kanál cukor 6 kanál liszt és kevés sütőpor.
A krémhez gőz felett besűrűsítjük a 6 tojás sárgáját 10 deka porcukorral,mikor kezd sűrűsödni akkor beletördeljük a csokoládét és fél margarint.Míg hűl a sárgájás krémünk addig habosítjuk a többi margarint a 10 deka porcukorral.Mikor habos apránként hozzákeverjük a csokis krémet.Ha nem elég barna vagy csokis akkor szitáljunk hozzá még kb 2-3 evő kanál kakaót.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,de előtte fel teszük a szirupot főni.A sziruphoz 15-20 deka cukrot tegyünk egy edénybe és csak kevés vizet.Mikor jó besűrűsödött a szirupunk akkor folyamatosan csorgatjuk a felvert tojásfehérjénkhez úgy, hogy közben állandóan keverjük a hab verővel.Miután belecsorgattuk a szirupot még kb 10 percig folyamatosan keverjük a tojásfehérjénket(így marad meg később is kemény a habunk és nem kell félni hogy kiválik a szirup a krémből)Végül a habot összekeverjük a csokis krémünkkel.
Grillázs készítése:
Felolvasztunk 50 dkg cukrot mikor karamellizálódot belekeverjük az apróra vagdalt diót.Előre kiolajozott tepsire öntöm a diós pörköltcukrot.Mikor megkötött húsklopfolóval apró darabokra töröm.
A torta összeálítása:
A piskótát megkenem a krém egy részével majd vastagon megszórom a grillázsal (persze akár a krémmel is össze lehet keverni a grillázst és csak megkenni vele a piskótákat).Egy kanállal vagy szélesebb késsel kicsit belenyomkodom a krémbe a grillázst és így haladok míg piskótám van.A tetejét és az oldalait is megkenem a krémmel és minden felé megszórom grillázsal de ezt már nem nyomkodom bele a krémbe.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!