Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
...őszinte leszek, ezt még nem próbáltam ki, úgy kaptam a receptet, de biztos vagyok benne, hogy nem nehéz elkészíteni. A következő sütésem "alanya" a Mónika szelet lesz.
(2009.03.22. Ma megsütöttem!!!! Nagyon fincsi lett. Ha lett volna több meggyem, elbírta volna a közbülső krém, de így is is jó volt. Ajánlom másoknak is!)
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
20 dkg. porcukor
8 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
20 dkg. liszt
Fél sütőpor + 1 kk. szódabikarbóna
10-15 dkg. darált dió
A 4 tojássárgáját robotgéppel habosra keverni a porcukorral. Hozzáadni szakaszosan a vizet és az olajat. Még ezekkel együtt is keverni!
Ezután beleszitálni a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, ezzel is összekeverni, majd a darált dió következik és a végén lazán a 4 tojásfehérjéből keményre felvert hab.
Kisütjük, mint a piskótát egy 20X30 cm-es tepsiben. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és az alábbi krémmel megkenjük és a tetejét bevonjuk.
Krém:
5 dl. tejet 5 evőkanál grízzel, 2 csomag vaníliás cukorral felfőzni. (Félretenni hűlni, többszöri kevergetés mellett).
Fél csomag Ráma margarint 4-5 evőkanál porcukorral habosra kikeverjük, majd a két krémet összetesszük, símára keverjük, esetleg tehetünk a krémbe rumos meggyet is, majd belekeverünk 4 ek. (10 dkg) diót, pár csepp citromlevet, kevés (fél dl.) rumot.
A kettévágott lapot megkenjük a rumos-meggyes diókrémmel, befedjük a másik lappal, majd a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel és csokimázzal leöntjük, vagy lecsorgatjuk, vagy egyszerűen csokoládét reszelünk rá.
Kép forrása "lakoma.gportal"
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!