Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrópogácsa:
Hozzávalók: 30 dkg. liszt. 25. dkg. margarin, 25. dkg. lágy túró, 2 dkg.élesztő, mokkáskanál cukor, csapott evőkanál só, 1 teáskanál tejföl és 1 tojás sárgája a kenéshez.
Az élesztőt felfuttatjuk, közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót és a lágy túrót, majd az élesztőt és könnyű tésztává gyúrjuk. Kis pihentetés után újragyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kicsit beirdaljuk a tetejét és kis átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk és fél órát pihentetjük. Ezután tejfölös tojás sárgájával egyenként megkenjük a kis pogácsákat és tetejüket több félével is meg lehet szórni, úgymint reszelt sajt, szezámmag, köménymag, durva só.
Előmelegített 185 C’-os sütőben 20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ne szárítsuk meg nagyon!
Tapasztalatom: Nincs jobb a házi készítésű túrónál! Ehhez a pogácsához ugyanis saját magam öntöttem fel aludttejet túrónak. Nagyon finom lágy túrót „kaptam”. Persze lehetett volna még tovább is csorgatni, de nem akartam. Így volt a jó.
Javaslom másoknak is, ha több házitejhez jut valaki nyugodtan készítsen túrót, megéri!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!