Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Habos lekváros
Hozzávalók egy 25x35-ös tepsimérethez:
30 dkg. liszt, 10 dkg Ráma margarin, vagy 8 dkg. vaj.
4 tojás sárgája, 2 dkg. élesztő, 1 dl. tej, 1 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja és kevés leve.
A tetejére: 1 kisüveg keményebb baracklekvár símára keverve, a 4 tojás fehérje habbá verve 20 dkg. porcukorral, 5 dkg. mandulaforgács (ez el is maradhat).
Elkészítése: Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet a zsíradékkal (margarinnal, vagy vajjal) eldörzsöljük, a tojások sárgáival és kevés citromlével és a lereszelt héjával összegyúrjuk. Kis pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán a tepsi méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk és a zsírozott, lisztezett tepsibe símítjuk. Előmelegített sütőben 180 C’-on 20 perc alatt megsütjük.
Közben robotgéppel a 4 tojásfehérjét a kanalanként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és a símára kevert baracklekvárral megkenjük, majd erre rásímítjuk a habot, majd megszórjuk mandulával. Vigyázni kell, nehogy a lekvárt a kemény hab felkenéskor „lenyomja” a tésztáról.
A sütő hőmérsékletét most 160 ’C-ra állítjuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és még 10-15 percig szárítjuk a habot. (Ne tovább, mert megszárad nagyon a tésztája).
Tapasztalatom: nekem nagyon édes volt ez a sütemény, a családtagjaimnak viszont ízlett. Én inkább valami savanykás gyümölccsel helyettesítettem volna a lekvárt, de az általam hallott receptet szerettem volna kipróbálni. Valamikor a női szeszély is majdnem így készült, csak úgy gondolom, arra a tésztára még sütés előtt rákenték a lekvárt és a habot és együtt sütötték meg.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!