Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kosárkákhoz:
• 200 g liszt
• 80 g porcukor
• 60 g kakaópor
• 1/4 tk sütőpor
• 1 ek tejszín
• 10 dkg hideg vaj
• 1 nagyobb tojás
• csipet só
Kókuszkrémhez:
• 400 ml kókusztej
• 4 ek cukor
• 1 tk vaníliás cukor
• 1,5 ek kukoricakeményítő
• 50 g vaj
Tetejére:
• 200 ml habtejszín (1 ek híján, amit a tésztába tettünk)
• 1 ek porcukor
• kevés kakaópor/ csokiforgács
elkészítés
1. A tésztához keverjük össze a lisztet, sütőport, porcukrot, kakaóport, majd adjuk hozzá a tejszínt és az előzőleg kissé felvert tojást. Morzsoljuk bele a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Formáljunk belőle gombócot, majd tegyük folpackba, kissé lapítsuk szét, és hűtőben hagyjuk dermedni egy órát.
2. Közben készítsük el a kókuszkrémet. Ehhez egy főzőedényben keverjük simára a kókusztejben a keményítőt és a kétfajta cukrot, majd lassú tűzőn főzzük fel, amíg puding sűrűségű nem lesz, és el nem kezd "puffogni". Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Néha keverjük át, és amikor langyos, keverjük benne simára az 50 g vajat is. Ha esetleg darabos lenne a krém, botmixerrel vagy robotgéppel pár perc alatt keverjük simára.
3. Vékonyan kenjük ki olajjal vagy vajjal a sütőformákat, nehogy beleragadjon a tészta.
4. A jól lehűlt tésztánkat nyújtsuk fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kis kosárkaformákat. Tegyük őket egy sütőlemezre, közepükre helyezzünk muffinsütő kapszlikat, esetleg kisebb darabra vágott sütőpapírt, ezekbe pedig szórjunk száraz magokat vagy nyers rizst. Ezek majd megakadályozzák sülés közben, hogy a tészta felpúposodjon.
5. Előmelegített sütőben süssük 20 percig.
6. A formában hagyjuk a kosárkákat kihűlni, majd borítsuk őket rácsra.
7. Ha a kosárkák és a krém is kihűlt, jöhet a süti összeállítása: kiskanállal, esetleg nyomózsák segítségével halmozzuk a krémet a kosarakba.
8. A hideg tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, és púpozzuk a krémes réteg tetejére.
9. Díszítésként hintsük meg vékonyan a süti tetejét kakaóporral, esetleg csokireszelékkel.
10. Fogyasztás előtt legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és a tészta kissé megpuhuljon.
A fenti leírás az eredeti recept.Én ehez képest néhány dolgot módosítottam:
A krémet vaníliás pudinggal és kókuszreszelékkel észítettem
Most a tejszínt nem tettem a krém tetejére,nekem ez volt ezzel a sütivel az első próbálkozásom és nem volt kedvem a tejszínt is rátenni,de biztosan nem rontja el ezért a következő alkalommal teszek rá.
Sok sikert,jó étvágyat!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!