Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mascarpone gyümölccsel és piskótával
Saját
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
8-10 szelet kalács, vagy maradék piskóta - babapiskóta 10-12 db.
vagy 3 tojásból piskóta
l kis üveg lekvár /olyan, amilyen gyümölcsöt használunk/
o.5 kg mascarpone
l5 dkg porcukor
5 tojás
o.5 l tejszin
2 dl megcukrozott tej + rum v. aroma + 10 dkg cukor
2 kis tálca málna /kb. 25 dkg/
5 dkg szeletelt mandula piritva
Mascarpone gyümölccsel és piskótával képes recept
Elkészítés:
a szeletelt kalács vagy piskóta lapot megkenjük lekvárral és egy másikkal betakarjuk, mintha szendvics lenne. Ezekkel kirakjuk egy nagyobb tál alját.
A tejet a cukorral és rummal összeforraljuk.
A szendvicsekre még kanalazunk a lekvárból.
A mascarponét a tojások sárgájával, cukorral habositjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A habot óvatosan belekeverjük a mascarponéba.
Ebből a krémből a lekvár tetején kb 2 újjnyit elkenünk. A babapiskótákat megmártjuk a rumos tejben és a krémre rakjuk. A málna harmadával megszórjuk.
Utána a maradék mascarponét is a tálba kanalazzuk.
Felverjük a tejszinhabot, adunk hozzá habfixálót is.
Ez jön a krém tetejére, majd megszórjuk a málnával és a piritott mandulával.
Ez az adag 8-10 főre elegendő. Én egy nagy salátás tálat használtam. Lényeg az, hogy átlátszó legyen
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!