Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Somlói /macerásabb változata/
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
4 tojásból sima piskóta
4 tojásból kakaós piskóta
4 tojásból diós piskóta
vanília krém:
1 l tej
8 tojás sárgája
8 csapott ek. cukor
csipet só
2 csg vaníliás cukor
/vagy vanilia kikapart magjai/5 dkg vaj
Csokiöntet:
2 tábla /10 dkg-os étcsoki/
1 csg csokis pudingpor
o,7 l tej
5 dkg vaj v. margarin
25 dkg durvára vágott dió
1o dkg mazsola rumba áztatva
/vagy teába/
2-3 dl tejszin
cukorszirup rummal v.aromával
lo dkg cukor, 2 dl viz, rum
Somlói képes recept
Elkészítés:
A háromféle piskótát kis tepsiben megsütjük. Rácson hűtjük, majd kb 3-4 cm-es kockákra vágjuk.
A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval - vaníliával habosra keverjük.A
tejet felforraljuk és lassan a krémhez keverjük,visszatesszük és kis lángon addig kevergetjük még besűrűsödik. Hozzá keverjük a vajat.
a csokikrémhez a tejjel és a pudingporral elkészítjük a pudingot. A csokoládét beletördeljük és kis állás után elkeverjük, majd a vajjal is.
A diót durvára vágjuk és a mazsolát lecsöpögtetjük.
A kockára vágott csokis piskótát egy tálban lerakjuk. Megöntözzük a vaniliás krémmel, a csokissal is és megszórjuk dióval és mazsolával.
Ugyanígy járunk el a diós és a sima piskóta réteggel is.
A tetejére szintén vaniliás és csokis krém, megszórva dióval.
A tejszinhabbal a tányéron megspricceljük és dióval díszitjük.
Aki nem akar macerát, az készítheti a vaníliás krémet simán pudingporból is, de akkor 2 dl-rel több tejet használjunk.
!!!!!!!!!!a rumos szirupot a piskóta kockákra locsoljuk mielőtt a krémet rárakjuk!!!!!!!!!!!!!!!
bocsi, hogy utólag irom ide, de elfelejtettem.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!