Recept: Hné Zsuzsa receptjei (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hné Zsuzsa receptjei

Somlói /macerásabb változata/
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
4 tojásból sima piskóta

4 tojásból kakaós piskóta

4 tojásból diós piskóta

vanília krém:
1 l tej
8 tojás sárgája
8 csapott ek. cukor
csipet só
2 csg vaníliás cukor
/vagy vanilia kikapart magjai/5 dkg vaj

Csokiöntet:
2 tábla /10 dkg-os étcsoki/
1 csg csokis pudingpor
o,7 l tej
5 dkg vaj v. margarin

25 dkg durvára vágott dió

1o dkg mazsola rumba áztatva
/vagy teába/

2-3 dl tejszin

cukorszirup rummal v.aromával
lo dkg cukor, 2 dl viz, rum
Somlói képes recept


Elkészítés:
A háromféle piskótát kis tepsiben megsütjük. Rácson hűtjük, majd kb 3-4 cm-es kockákra vágjuk.

A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval - vaníliával habosra keverjük.A
tejet felforraljuk és lassan a krémhez keverjük,visszatesszük és kis lángon addig kevergetjük még besűrűsödik. Hozzá keverjük a vajat.

a csokikrémhez a tejjel és a pudingporral elkészítjük a pudingot. A csokoládét beletördeljük és kis állás után elkeverjük, majd a vajjal is.

A diót durvára vágjuk és a mazsolát lecsöpögtetjük.

A kockára vágott csokis piskótát egy tálban lerakjuk. Megöntözzük a vaniliás krémmel, a csokissal is és megszórjuk dióval és mazsolával.
Ugyanígy járunk el a diós és a sima piskóta réteggel is.

A tetejére szintén vaniliás és csokis krém, megszórva dióval.
A tejszinhabbal a tányéron megspricceljük és dióval díszitjük.

Aki nem akar macerát, az készítheti a vaníliás krémet simán pudingporból is, de akkor 2 dl-rel több tejet használjunk.

!!!!!!!!!!a rumos szirupot a piskóta kockákra locsoljuk mielőtt a krémet rárakjuk!!!!!!!!!!!!!!!
bocsi, hogy utólag irom ide, de elfelejtettem.

desszertek

Látta 263 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A somlói galuskád is remekmű!
Ki fogom próbálni.
Üdv:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu