Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennek a linzernek az ötletadója Szintia a NOSAlty-RÓL. Köszönet érte.
30 dkg. liszt
20 dkg. margarin
10 dkg. porcukor
1 tojás sárgája
1 narancs lereszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
2 púpos evőkanál kakaó
2 evőkanál rum v. ennek megfelelő mennyiségű rumaroma
1 csipet só
Töltelék: lekvár (javasolt a narancslekvár, de én már több félével is elkészítettem, csak ízben harmonizáljon a linzerhez és a mázhoz)
Máz:
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál narancslé
igény szerint ételfesték v. szörp
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, a margarint, porcukrot, tojássárgát, narancshéjat, sütőport, fűszerkeveréket, kakaót, rumot és a sót. Én robotgéppel gyúrtam, de így is türelmesnek kell lenni amíg jól összeáll.
A tésztát fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az idő letelte után a sütőt bemelegítjük 175 fokra és kibélelünk legalább 3 tepsit sütőpapírral.
Lisztezett felületen (az eredeti recept porcukrot ír, de valahogy nekem jobban tetszik lisztezett felületen) a tészta felét kinyújtjuk 1 cm. vastagra,(én itt is változtattam, vékonyabbra nyújtottam, jobban szeretem a kis csinos linzereket ) . Nyújtás után 1 teli és 1 lyukas formát szaggatunk ki és betesszük a tepsibe.
A sütés ideje pontosan 10 perc. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsra tesszük.
Kihűlés után lekvárral összeragasztjuk.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a narancslével és díszítjük a linzerek tetejét. Ha több színt szeretnénk, akkor kis poharakba külön-külön keverjük ki a máznak valót. Akkor jó, ha olyan sűrűn-folyós az állaga. Kis zacskóba is lehet tenni, kivágni a sarkát és úgy folyatni a linzerre. Én csak kiskanállal "maszatoltam" a linzerekre. Persze, ha nem akarjuk cukormázzal, egyszerűen porcukorral meghintjük.
Fémdobozban sokáig puha marad. Frissen még keményke.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!