Recept: Narancsmázas, fűszeres, kakaós linzer (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8761 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8761 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8761 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8761 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Narancsmázas, fűszeres, kakaós linzer

Ennek a linzernek az ötletadója Szintia a NOSAlty-RÓL. Köszönet érte.
30 dkg. liszt
20 dkg. margarin
10 dkg. porcukor
1 tojás sárgája
1 narancs lereszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
2 púpos evőkanál kakaó
2 evőkanál rum v. ennek megfelelő mennyiségű rumaroma
1 csipet só
Töltelék: lekvár (javasolt a narancslekvár, de én már több félével is elkészítettem, csak ízben harmonizáljon a linzerhez és a mázhoz)
Máz:
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál narancslé
igény szerint ételfesték v. szörp
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, a margarint, porcukrot, tojássárgát, narancshéjat, sütőport, fűszerkeveréket, kakaót, rumot és a sót. Én robotgéppel gyúrtam, de így is türelmesnek kell lenni amíg jól összeáll.
A tésztát fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az idő letelte után a sütőt bemelegítjük 175 fokra és kibélelünk legalább 3 tepsit sütőpapírral.
Lisztezett felületen (az eredeti recept porcukrot ír, de valahogy nekem jobban tetszik lisztezett felületen) a tészta felét kinyújtjuk 1 cm. vastagra,(én itt is változtattam, vékonyabbra nyújtottam, jobban szeretem a kis csinos linzereket ) . Nyújtás után 1 teli és 1 lyukas formát szaggatunk ki és betesszük a tepsibe.
A sütés ideje pontosan 10 perc. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsra tesszük.
Kihűlés után lekvárral összeragasztjuk.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a narancslével és díszítjük a linzerek tetejét. Ha több színt szeretnénk, akkor kis poharakba külön-külön keverjük ki a máznak valót. Akkor jó, ha olyan sűrűn-folyós az állaga. Kis zacskóba is lehet tenni, kivágni a sarkát és úgy folyatni a linzerre. Én csak kiskanállal "maszatoltam" a linzerekre. Persze, ha nem akarjuk cukormázzal, egyszerűen porcukorral meghintjük.
Fémdobozban sokáig puha marad. Frissen még keményke.

Látta 805 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Máté Mária üzente 13 éve

Editke! Köszönöm szépen. Próbálok m indig valami újat kitalálni, de ez inkább azt jelenti, hogy különböző recepteket kombinálok. Ilyesmi kinézetű linzerem is volt már, csak más linzer tésztával.
Üdv.Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Meseszépek,mint a többi.
Gratulálok!
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

SERES SÁNDORNÉ 2 napja új képet töltött fel:

Tortak_2_2198582_1635_s

SERES SÁNDORNÉ 2 napja új képet töltött fel:

Tortak_1_2198581_8695_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

Köszönöm szépen a kedves hozzászólást!

SERES SÁNDORNÉ írta 2 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

SERES SÁNDORNÉ írta 3 hete itt:

SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu