Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
tésztához: 10 dkg cukor, 2 db. tojás, 4 dkg margarin, 2 ev.méz, 1 tk.szódabikarbóna, 1 ek. tejföl, 30 dkg liszt
piskótához: 8 db. tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, 1 cs.sütőpor, 6 ek. víz, elkvár
/enyém lekvár helyett eper öntettel készült, lekvárral lehet, szebb a csíkozása, de így szerintem még finomabb. Eper helyett málna is biztos nagyon jó/
krémhez: 2 cs. van.puding, 7 dl tej, 30 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 cs. van.cukor./ Én a krémet 1,5 l. tej, 4 db. tojás, 10 ek. liszt, 4 ek. étk. keményítő, cukor, 7-8 dkg vaj, 2 cs. van.cukor.
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle./Én egyben sütöttem és ketté vágtam.kicsit egyszerűbb./
Előkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük.
/Én ezt csak 5 db. tojásból sütöttem és egyben,szerintem ennyi is elegendő./
Sütés után még melegen baracklekvárral / vagy valamilyen öntettel/ megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm szeletekre vágjuk.
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, kihűtjük. 30 dkg. margarint 20 dkg. porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és 2 csomag vaníliás cukorral.
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskótadarabot
teszünk. Erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk./ Én a krémből kicsit hagytam a tetejére és még frissen, hogy beleragadjon kicsit, megszórtam kókuszreszelékkel/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!