Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a piskótához: 4 db. tojás, 4 ek.liszt , 1 ek.étkezési kemé-
nyítő, 3 ek. víz, 4 ek.cukor, fél cs. sütőpor.
Az eredeti recept 6 db. tojással írja, de szerintem 4 db. is elegendő.
Barna tésztához: 30 dkg.liszt, 5 dkg. vaj, 6 ek.cukor, 3 dkg. kakaó,
1 dkg. szalalkáli és annyi tej, hogy rétestészta
lágyságú legyen. Kettő lapot sütünk belőle
Én zsírozott lisztezett tepsi hátlapján szoktam sütni. 38x23 cm
Krém:/eredeti szerint/ 4 dl tejben 4 kanál lisztet kevés cukorral sűrűre
kell főzni , picit hűl és 25 dkg cukrot 25 dkg. vajjal 1 cs. van.
cukorral kikeverni és a krémhez adni. Alulra barna lap majd krém
piskóta középre majd újból krém és végül a második barna lap.
Én módosításom szerint: mivel én minden krémet lajtosabban készí-
tek /kevesebb vaj és kevesebb cukor/
1 l tej, 8 ek. liszt, 2 púpos ek. étk.keményítő, kevés cukor, 6 dkg vaj
Ezt a krémet kentem az egyik barna lapra majd tettem rá málnát,
megkentem a piskóta alját is krémmel, ráborítottam a málnásra.
Ismét megkentem a maradék krém felével a piskóta tetejét, tettem
erre is málnát és végül megkentem a második barna lap alját is a még
meglévő krémmel és ráborítottam a málnás piskótára.
Tetejére ízlés szerint, pld. van.porcukor vagy esetleg aki gazda-
gabban szeretné az tehet rá csoki öntetet.
Ezt a sütit télen szoktam fügés krémmel is készíteni, nagyon finom
érdemes kipróbálni.
Akár az eredeti krém recept szerint akár az én verzión szerint.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!