Recept: Fehércsokis túrótorta Lacuska 12 éves 2012 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fehércsokis túrótorta Lacuska 12 éves 2012

Fehér csokis túrótorta
20x30 cm s méretben

2x3 db. tojás, 3ek. cukor, 2ek. víz, 1ek. citromlé, reszelt citromhéj, 3ek. liszt, 1ek. étk.keményítő. fél cs. sütőpor.

Töltelék: fél kg. túró,/házi/ 2,5 cs. fehér boci csoki, 3 dl. tejszínhab.1 púpos tk. zselatin.
A tejszínt a csokival feloldódásig melegítettem, mikor langyosra hűlt feloldottam benne a zselatint és a túróhoz adtam, jól kikevertem.
Ez került két rétegben a lapok közé.
Középen fehér szőlő zselé /mag nélküli mazsola/, amit kevés otelló szőlő bőrével színeztem.
Szőlőt leturmixoltam és kevés cukorral citromlével összeforraltam és még 2 tk. zselatint, hozzátettem annyi otelló színt, hogy kellemesen lilás legyen.
Ezt úgy készítettem, hogy a szőlő bőrét kevés vízzel jól kiforraltam.
Töltés után hűtőbe került.

Külsejét 2 db. tejszínben 1.5 tábla fehér csokit feloldottam és jól lehűtöttem, majd alaposan felvertem ezzel kentem és díszítettem.

Könyvet és a virágokat "házi marcipánból" készítettem.
A rózsák színét szintén otelló szőlővel színeztem mégpedig úgy, hogy cukorszirupot készítettem vele és az lett a színezék.

Marcipán készítése: /itt a közösségi oldalon találtam, köszönet érte/

A 20 dkg mandulabélhez és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át, hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a masszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Én még a diódaráló után mákdarálón is át daráltam.

Az írókázást még sokat kellene gyakorolnom sajnos nem valami szépen megy, de azért olvasható.

saját munkám

Látta 754 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu