Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fehér csokis túrótorta
20x30 cm s méretben
2x3 db. tojás, 3ek. cukor, 2ek. víz, 1ek. citromlé, reszelt citromhéj, 3ek. liszt, 1ek. étk.keményítő. fél cs. sütőpor.
Töltelék: fél kg. túró,/házi/ 2,5 cs. fehér boci csoki, 3 dl. tejszínhab.1 púpos tk. zselatin.
A tejszínt a csokival feloldódásig melegítettem, mikor langyosra hűlt feloldottam benne a zselatint és a túróhoz adtam, jól kikevertem.
Ez került két rétegben a lapok közé.
Középen fehér szőlő zselé /mag nélküli mazsola/, amit kevés otelló szőlő bőrével színeztem.
Szőlőt leturmixoltam és kevés cukorral citromlével összeforraltam és még 2 tk. zselatint, hozzátettem annyi otelló színt, hogy kellemesen lilás legyen.
Ezt úgy készítettem, hogy a szőlő bőrét kevés vízzel jól kiforraltam.
Töltés után hűtőbe került.
Külsejét 2 db. tejszínben 1.5 tábla fehér csokit feloldottam és jól lehűtöttem, majd alaposan felvertem ezzel kentem és díszítettem.
Könyvet és a virágokat "házi marcipánból" készítettem.
A rózsák színét szintén otelló szőlővel színeztem mégpedig úgy, hogy cukorszirupot készítettem vele és az lett a színezék.
Marcipán készítése: /itt a közösségi oldalon találtam, köszönet érte/
A 20 dkg mandulabélhez és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át, hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a masszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Én még a diódaráló után mákdarálón is át daráltam.
Az írókázást még sokat kellene gyakorolnom sajnos nem valami szépen megy, de azért olvasható.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!