Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
a zserbó torta tulajdon képen úgy készül mint a zserbó szelet csak torta formában, és több lappal
hozzávalók:
4o dkg.liszt
1 egész tojás
5 dkg cukor
15 dkg margarin v. vaj
1 dl tej
1 dkg élesztő
töltelék:
20 dkg darált dió kb ./ezt én nem szoktam mérni/
15 dkg cukor
20 dkg lekvár /ezt sem mérem/
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a magkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, és jól összedolgozzuk. /Az eredeti recept még csipetnyi sütőport is ír, én nem szoktam./
Ezt a tészta mennyiséget 5-6 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk a tortakarika méretére, úgy, hogy az ne egészen érjen a széléig, mert kelésnél, sülésnél terjeszkedik.
Mindegyik lapot megkenjük lekvárral és diócukorral megszórjuk a legutolsó lap fedje teljesen a tésztasorokat.
A tésztát rendes hőmérsékleten pihentetjük egy órát, majd tetejét megszurkáljuk és sütjük .
Sütni közepes hőfokon kell, hogy jól át tudjon sülni mivel elég vastag.kb. 45 percig.
Máz:
18 dkg. cukor
2 dkg kakaó
3 ev.k. víz
10 dkg vaj
cukrot, kakaót, vizet sűrűre főzzük és, ha kihűlt kicsit hozzá keverjük a vajat.
Ezzel a mázzal leöntjük a kész kihűl tortánkat.
Jó munkálkodást,sikert és
Jó étvágyat.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!