Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | horpinto borozo | 23 hozzászólás
Kemencés sült disznófej, csülökkel,burgonya és hagyma ágyon
Csak ráérőknek !!
Nem koleszterin szegény !!
Nem készíthető el fél óra alatt!!
Nem zsírszegény !!
De azért nekem és a barátaimnak bejön!!
http://borozokapuvar.hupont.hu/
Na ,ha eddig eljutottál akkor megkezdem a műveleteket.
Én 5 db csontos fél disznófejjel valamint 5 db hátsó csülökkel indítottam.
Kerestem egy nagy kondért,ami lehet üst is,hála az égnek nekem söröshordóbol
készült a bográcsom és nem kicsi.
Amit a Vasárnapi levesbe beleszoktunk tenni azt beletettem,valamint még:5 babérlevél,6 szem szegfüszeg,vargánya ,0,5 liter sör.
Mikor lefőtte a habját {{ a fehérret }azért írok közbe ilyeneket mert múltkor olvastam
barátom receptjében,kend ki a tepsit zsírral,zárójelben:bellürül} leveszem a lángot
annyira,hogy csak gyöngyözzön.
Tapasztalatom szerint 3 óra elég szokott lenni,ahhoz hogy letudjuk csontozni a fejeket.Persze egy kis hűtés után. Ekkor kiterítjük őket és befüszerezzük.
A füszerolajat a következő képpen gyártom:2 dl olaj,fokhagyma 5-6 gerezd,
disznósült fűszersó 2 zacskó {az ízfokozó miatt fontos},paprika,fehérbors,valamint
szárított vargánya.{ez is saját gyártmány}
A fejek mindkét oldalát jól áttkenem.Persze a csülköket is.
Kicsit állni hagyom majd a következő képpen rakom a tepsibe:
Kizsirozom a tepsit {bellürül} megszórom a karikára vágott vöröshagymával {kb 4 fej}
majd az előre megfőzött krumpli karikákkal.
Erre rendezem el a fejeket és a csülköket.A fejeknek mindig a börös fele legyen fellül.
20 percig alufóliával letakarva sütjük majd azt levéve addig ,amig ropogós nem lesz.
Közbe sörrel kenegethetjük mert attol pirul.Persze nyugodtan ihatunk belőlle.
Tálalhatjuk is!!!!
Csupán 4 - 5 óra tellett el a kezdéstől és már kész is.
Egy biztos már kellően ehes szoktam lenni mire kész .
Jó étvágyat!
A kemencét és több fotót itt találhattok:
http://borozokapuvar.hupont.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csülökfesztivál Kiskörén
kemencés ponty
Kemencés lecsó