Recept: Frissítő reggeli recept (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Frissítő reggeli recept

Ezt a témát CSERNAI LÁSZLÓ indította 14 éve

Tüttyölt Ratyli Recept

Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Hozzászólások eddig: 72

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Lacikám! Oly körúton vala, hogy a szájad, tátva marad! Vettem ezt is azt is, amit ha kell, bé is szórnék! Teszek, veszek, mosogatok, a végén, kifakadok! Receptjeim garmadában, s mind majd arra várva, hogy a Laci komám, irigykedjen, neki, már a látvány is, bosszantó legyen! Hajni.

16448_b8450ea2a9d8_s

0000007961.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Képet kreálni, kötelező! István, kapod majd a dózist, csak elmélkedem még! Nem rossz a bevásárló körutad, s nem lett kép erről? Nos, az enyémről, mi a véleményed, kipróbálod? Szerintem a habos trutyi jól jönne hozzá, mert lehet, hogy a földön látnád vissza....ide lehet menni, szükség esetén! Hajni

16425_8d78540cb66f_s

0000007868.jpg

Válasz

CSERNAI LÁSZLÓ üzente 14 éve

Hajni!
Egyre közelebb kerülök a megoldáshoz,most a nagymama féle verzió van teíitéken.Kép sajna még nincs, de rajta van apraja-nagyja.


- - - Nos, hát ezért kotortam elő a ládafiából öreganyám rég porosodó receptjét, reménykedve, hogy azt a főzetet olcsóbban ki lehet hozni. Pontosabban a semmiből, mert abban is nagy vagyok, ha muszáj.
Kezemben a receptet lobogtatva rohantam a vásárba, legelőször a ratyli-árushoz mentem, aki csillogó szemmel ölelt a kebelére, könnyeivel küszködve körbecsókolgatott és azt szepegte, kilencvenegy éve nem vettek már tőle ratylit, itt rohad rá, már be is akarta zárni a bótot, de ne aggódjak, ez még a frissebbek közül való..-Tüttyölve lesz? - rebegte, míg gondosan becsomagolta a ritka alapanyagot, s bólintásom nyomán örökre elérzékenyült. Kár, mert így nem tudtam megkérdezni tőle, hogy pesét, azt hol kapok?, így hát az ösztöneimre bíztam magam.
A pese-sátor arrébb volt vagy tíz méterrel, de vagyok én olyan talpraesett, hogy ha valamit nagyon keresek, azt meg is találom. Ehh. Meg is lett. A pesésnéni nem alélt el annyira, úgy látszik ezt az izét gyakrabban veszik a népek, mert egy frappáns mozdulattal beleplattyantotta azt a jókora darabot egy kimustrált teszkószacskóba, majd rám bámult: - Vagy kevés lesz, aranyom? -Ó, Dehogyiis! - szabadkoztam mosolyogva - Csak hárman leszünk rá, jut is, marad is, hehe. (Azért a biztonság kedvéért megnéztem ezt a jószágot közelebbről is, de nem mozgott, így hát megnyugodtam.)

Nem is nagyon részletezem tovább, minek untassalak benneteket, a lényeg, hogy a három csipet cihátát rögtön megkaptam a fűszeresnél, bár nagyon nehéz volt meggyőznöm róla, hogy tényleg nem kell egy kiló, nem, nem befőzni lesz. Csak csipetet, csak csípetet! ( Ki tudja, nem lesz-e ez is sok, még majd megmolyosodik nekem...)
A gönyézdére - ha véletlenül vesztek -, nagyon ügyeljetek ha arra jártok, mert tényleg csak a pöcörgosi a jó, a fószer rám akarta tukmálni a beremtásit, meg a vaharkázósit, de ne tévesszen meg benneteket, az csak silány utánzat mind. Úgy lehet, kínai, sose tudni. Ja, és csobolyót vigyetek, mert csak hozott edénybe méri a sóherje. Pedig van neki a pad alatt, láttam, csak biztosan sajnálja, mert az alpakkából van.
Hááát...boldogan cipeltem haza a különleges zsákmányt, ráadásul annyira olcsón megúsztam, hogy kifutotta még egy dobozos Borsodira is, amit tényleg csak a habos oldala miatt vettem, meg legalább azt messziről is felismertem. Hiába no, főzőcskézés közben olyan jólesik legurítani e habzó nedűből, vidámmá is tesz, bár én ettől a recepttől már alapból vidám voltam.
- - - És hogy mit kell tenni a továbbiakban? - látom kíváncsi tekinteteteket magam előtt - Pofonegyszerű! Csupán nagyon figyelmesen, lépésről lépésre követni kell a leírtakat és hipp-hopp, már kész is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Na Lacikám, hiányoltál, itt vagyok!Folytatódhat, a recept írás! Hajni.

Kottyantott, üzgümi,rugdancccsal.
Hozzávalók: 4 üzgümi, 4 kübli vakarék,6 bodéga záptotty,2 canti metil,8 kluttyantott rugdancs.

Elkészítés: üzgümi,vakarék,záptotty,csapkolódva,krottantani,négy fertányit,oszt, berottyantani metilbe,szossszos üzgümi,
vatyerászó ,kevercűni.Addig, a záptotty,összetottyad,franya kotyadék, rothagynyi lötty kitőffed.Jó,akkor,ha a környék görényei
jönnek fesztivált tartani, a szagra! Na, eztán, a rugdancsot,pöffögtetjük,míg a kotyadék, érik! Zümmölcsvelő,nyesedővel, öszve
daráljuk.Készíts elő,tengejtáncolóhübelevaló füstnyeldeső szerklidet,húzd rá, gyúccs okadékfüstölgődet.Kész! Fotó van! Hajni

16410_fe3e40108924_s

0000010020.jpg

Válasz

Zavarkóné Anna üzente 14 éve

Amikor kezembe kerül egy-egy ilyen használati utasítás már nem bosszankodom, nem sikítok, csak csodálkozom. Hát nincs egy tisztességes magyar anyanyelvű, írástudó alkalmazottja a gyártónak vagy a forgalmazónak? Egy szavam sem lenne, ha csak gagyi termékekről van szó. De nézzük a gyakorlati oldalát.!Tudunk nevetni rajta, a javitás , értelmezés során műveljük szép , ám mások számára nehéz nyelvünket. A nyelvművelés altenatív formája. A nyelv kapcsolatban van az étkezéssel, az étkezés az ízekkel, az ízek az ételekkel, és már el sem tértünk az oldal témáitól. Küldök egy széles mosolyt az újabb szellemes ötletért.

Válasz

CSERNAI LÁSZLÓ üzente 14 éve

A fenti "recept" elkészítéséhez, ill. a pocadék hámozásának megkönnyítéséhez ajánlom a következő konyhagépet!

Udvozülunk neked mert megvette ez hamozos keszulék. Eza gép legmoderneb teknica valagon amit gyartanek.
Behasznalás elott elolvasa katalóg, nézni szemedel.
1. Üzenbe hejazés: boncsa ki keszulek és hejze beleje elemeket egyikét masik utan akor kigyulad pirös lampa neked.
2. Belekapcsolas: kezedel megnyomd piros gomb és motor elindujja néked látni azt. Eggyes fokozatot bekapcsolhatva csavarni bilegőkapcsoló balra felé akor hámozza málnát nagyon sokot teneked meg.
3. Magozas fungció: csatlakozzad bele 2-ővel jelolt aceltárcsát miután már előb kiveted a forgokést ne levagja kezed. A piros kapcsolot nyommad felfelé és kozben fedélet nem kel felejteni bele nyomni tetejének.
4. Kikapcsolas: megnyomhatni kék kapcsolot és kozben meg pirossat lefelé iranyba huzni neked.
Keszulék hoszú ideig hütarsa neked konyhádon bent.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Anna és László!.
Köszönöm ,hogy olvashattam a "Frissitő reggelit". Először elmerültem benne. Utánna, volt a haha.Szeretem a humort.
Valójában arra reagáltam,hogy valaki azt irta,hogy ezek magyar szavak./ennyire feledékeny vagyok?Egyet sem ismerek, öregszem?/Valahol az országban, Erdélyben használják.
Ezért néztem utána.
Én is sok cikket felteszek,hogy felkeltsem a figyelmet, emlékeztessek vagy azt gondolom, ha én nem tudom mások sem tudják,.
Köszönmöm,hogy olvashattam.

Válasz

Zavarkóné Anna üzente 14 éve

Kedves Imre! Nem mindegy a forrás?? Értékeld a humort, csak úgy!!Azt fel sem merem tételezni, hogy valamiféle féltékenység bújt beléd . A fügéről majd kérdezni szeretnék, mert láttam a receptjeidet. Nincs harag ugye? Üdvözlettel:Anna

Válasz

CSERNAI LÁSZLÓ üzente 14 éve

No,akkor melyik volt elébb? A tik,vagy a tojás?
Tüttyölt Satyli( recept)?


Magyari vitézek elmondá ez óda
hogy készül a tüttyölt satyli
vihonyák módra.

Kell hozzá peniglen nyers satyli egy lat
két nagyobb pese, csobolyó gönyézde
és vehetsz mellé halat.

És ki ne felejtsük: négy csipet ciháta
ha lehetne persze pörcögősi, nyiválék
tán még akad – hátha.

Posvásszad a satylit, míg csurmot nem folyat
kipicskázod osztán, vatyálod a höllyén
és gyúrsz csulmákokat.

Peccsented a végén, majd kislottyanik délig
tüttyölöd a pocadékot recsenyészed kicsit
lesolyvasztod félig.

Ez ám a pecsenye, ősi magyar étek
csumákkal edd, rumnyikolva faljad
nem megenni vétek.

Válasz

CSERNAI LÁSZLÓ üzente 14 éve

TISZTELT IMRE (bácsi).
Nem tudom,végig olvasta é' az összes hozzászólásokat! De:
1.-Soha nem állítottam, hogy saját kútfőből származik a "recept",nem is annak szántam!
2.-Önnek is leírom.....
"A recept általad nem ismert kifejezései, kivétel nélkül mind magyar szavak!De ne keseredj el,mert nagyon rég nem használtak, ill. az ország majd minden területéről származó,tájszólások zagyvaságainak a leírása. Szerintem, nem is lehet receptként felfogni, hát még elkészíteni! Nem is annak szántam/ták/ Ez csak humor! A cím is azért "Frissítő........." hogy a reggel egy igazi rekeszizmokat megmozgató röhögéssel kezdődjék! Üdvözlettel:Csernai László(sajnos, szintén bácsi)

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu