Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A húsgombóchoz:
Fél kg. darált hús
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
aprított póréhagyma ( a zöldhagyma finom zöld szárából tettem bele én)
aprított petrezselyemzöld
Kb. 3.5 l. leveshez:
igény szerinti sárga ill. fehérrépa karikára vágva (mi sokkal szeretjük)
kb. 25 dkg. zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1 hagyma
2-3 fokhagyma
só
bors
pici szerecsendió (én őröltet használtam)
3 evőkanál étolaj
levestészta
Elkészítése:
Felteszünk egy leveses fazékba vizet. A húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel. (ha nem utálod, lehet Húsvarázzsal is ízesíteni, de ahány ház, annyi szokás....) Kicsit állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk és a forrásban lévő vízbe tesszük óvatosan. Ha keletkezik hab, azt leszedjük.
A feldarabolt répákat az olajon kissé átsütjük és az olajjal együtt a leveshez adjuk. Beletesszük a hagymákat és a fűszereket, végül a zöldborsót.
Ha minden megpuhult beleszórjuk a petrezselymet és lezárjuk.
Megfőzzük a levestésztát külön.
A receptet a NoSaltyn találtam "klivi" az ötletgazda. Kicsit módosítottam rajta. Köszönet érte.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!