Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mi nagyon szeretjük a sárgarépát, ezért szinte minden levesbe teszek, így a Frankfurti levesbe is. Mi így szeretjük.
kb. 80 dkg. kelkáposzta
2 db. sárgarépa
4 db. burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj v. vaj kb. 3 dkg.
3 evőkanál liszt
4 pár Frankfurti virsli
kb. 2 dl. tejföl
majoránna ízlés szerint
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
1 kk. őrölt köménymag
1 db. leveskocka ( v. csontlé), de el is hagyható ha nem szereted
Ízvarázs (piros v. sima) igény szerint, de elhagyható ez is
1 csokor petrezselyem v. szárított petrezselyem
Egy kevés olajon kissé üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátenni a zúzott fokhagymát. A karikára vágott sárgarépát is bele tesszük és még kicsit pirítjuk. Mehet bele a kockára vágott burgonya és beletesszük a fűszereket. A pirospaprikát akkor tegyük bele amikor mindjárt felöntjük kb. fél liter vízzel. Fedő alatt kicsit párolom ill. főzöm. Kis idő múlva a finomra vágott kelkáposztát is beleteszem és öntök rá annyi vizet v. csontlét amennyi jól ellepi, kb. másfél litert. Ha vizet töltöttem akkor mehet bele a leveskocka is. Jól felforralom és akkor megkóstolom. Ha szükséges teszek bele még fűszereket, sót v. Piros Ízvarázst, de ha nem szereted akkor a sima fűszerek is jók. Megfőzzük puhára a zöldségeket és behabarjuk a tejföllel és a liszttel: egy kis vízzel jól elkeverjük, teszünk bele petrezselymet és beöntjük a levesbe, ezzel besűrítjük.Kis ideig forraljuk. A karikára vágott virslit is beletesszük és csendesen készre főzzük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!