Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ehhez hasonló leves nagyon sokféle létezik. A NoSalty-n olvastam egy hasonlót, "koszider" -től. Köszönet az ötletért.
Kb. 1-1.5 kg. csirkeaprólék(én farhátból csináltam most)
kb. 30-40 dkg. csirkemáj
1 db. vöröshagyma
fél kg. sárgarépa (mi sok répával szeretjük)
2 db. kisebb karalábé
20-30 dkg. zöldborsó
3-4 karfiolrózsa
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál libazsír
1 evőkanál liszt
só (lehet beletenni Ízvarázst is, ha nem vagy az ellensége, de akár leveskockát is)
bors
Én a bőrét leszoktam szedni. Azokat a zöldségeket amik nem fagyasztottak megpucolom és felvágom karikára illetve kisebb kockára. A hagymát apróra vágom és a zsíron megdinsztelem, majd a farhátot is
hozzátéve pár percig pirítom. Rászórom az apróra vágott petrezselymet és kevergetem addig amíg a zsiradék zöldes nem lesz. Ha ez megvan a lábasban csinálok egy kis helyet és oda bekeverem a lisztet, de ezt nem kell csak átforrósítani. Kb. fél liter vízzel felöntöm és elkeverem, hogy ne legyen csomós. Itt teszem bele az összes zöldséget ami nem fagyasztott és felöntöm vízzel, de maradjon elég sűrű. Sózom és borsózom. Kb.1.5- 2 liter leves lesz. Ezt hagyom szépen főni, addig elkészítem a májnokedli.
Májnokedli:
20 dkg. csirkemáj
2 db. tojás
kevéske vöröshagyma
1 zsemle tejben áztatva
kevéske petrezselyem
só
bors egy kicsi
majoránna (ha szereted, de akkor is egy kevéske)
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 evőkanál liszt
olaj
A májat pépesítjük ki ahogy akarja. Én robotgéppel daráltam, majd a végén a jól kinyomott zsemlével fejeztem be. Egy tálkába öntöttem és belekevertem a tojást. Pici olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam az apróra vágott petrezselymet és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt hozzáöntöttem a májas masszához és sóztam, borsóztam és pici majoránnát is tettem bele. Az állagát figyelve tettem bele zsemlemorzsát is lisztet. Fél órára betettem a hűtőbe.
Amikor már kezd minden puhulni betettem a levesbe a fagyasztott zöldségeket és a maradék májat. Amikor újra forrt jó erősen, két kanállal tetszőleges nagyságú galuskákat szaggattam a levesbe és 2-3 percig főztem, persze már lassabban. Ez a sok nokedli nem fért a levesbe, így a "maradék" nokedlit sós vízben kifőztem és kihűlve lefagyasztottam későbbi felhasználásra. Megízleltem elég jó-e az íze, ha szükséges pótolható a só. Egy nokedlit kivettem megfőtt-e, ha jó kész a leves.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!