Recept: Csirkeraguleves májnokedlivel (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csirkeraguleves májnokedlivel

Ehhez hasonló leves nagyon sokféle létezik. A NoSalty-n olvastam egy hasonlót, "koszider" -től. Köszönet az ötletért.
Kb. 1-1.5 kg. csirkeaprólék(én farhátból csináltam most)
kb. 30-40 dkg. csirkemáj
1 db. vöröshagyma
fél kg. sárgarépa (mi sok répával szeretjük)
2 db. kisebb karalábé
20-30 dkg. zöldborsó
3-4 karfiolrózsa
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál libazsír
1 evőkanál liszt
só (lehet beletenni Ízvarázst is, ha nem vagy az ellensége, de akár leveskockát is)
bors
Én a bőrét leszoktam szedni. Azokat a zöldségeket amik nem fagyasztottak megpucolom és felvágom karikára illetve kisebb kockára. A hagymát apróra vágom és a zsíron megdinsztelem, majd a farhátot is
hozzátéve pár percig pirítom. Rászórom az apróra vágott petrezselymet és kevergetem addig amíg a zsiradék zöldes nem lesz. Ha ez megvan a lábasban csinálok egy kis helyet és oda bekeverem a lisztet, de ezt nem kell csak átforrósítani. Kb. fél liter vízzel felöntöm és elkeverem, hogy ne legyen csomós. Itt teszem bele az összes zöldséget ami nem fagyasztott és felöntöm vízzel, de maradjon elég sűrű. Sózom és borsózom. Kb.1.5- 2 liter leves lesz. Ezt hagyom szépen főni, addig elkészítem a májnokedli.
Májnokedli:
20 dkg. csirkemáj
2 db. tojás
kevéske vöröshagyma
1 zsemle tejben áztatva
kevéske petrezselyem

bors egy kicsi
majoránna (ha szereted, de akkor is egy kevéske)
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 evőkanál liszt
olaj
A májat pépesítjük ki ahogy akarja. Én robotgéppel daráltam, majd a végén a jól kinyomott zsemlével fejeztem be. Egy tálkába öntöttem és belekevertem a tojást. Pici olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam az apróra vágott petrezselymet és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt hozzáöntöttem a májas masszához és sóztam, borsóztam és pici majoránnát is tettem bele. Az állagát figyelve tettem bele zsemlemorzsát is lisztet. Fél órára betettem a hűtőbe.
Amikor már kezd minden puhulni betettem a levesbe a fagyasztott zöldségeket és a maradék májat. Amikor újra forrt jó erősen, két kanállal tetszőleges nagyságú galuskákat szaggattam a levesbe és 2-3 percig főztem, persze már lassabban. Ez a sok nokedli nem fért a levesbe, így a "maradék" nokedlit sós vízben kifőztem és kihűlve lefagyasztottam későbbi felhasználásra. Megízleltem elég jó-e az íze, ha szükséges pótolható a só. Egy nokedlit kivettem megfőtt-e, ha jó kész a leves.

Látta 1414 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Máté Mária üzente 12 éve

Szia Editke!
Biztosan fincsi levest főztél. Örülök ha gondolatébresztő volt ez a recept.
Üdv. Marcsi

Válasz

Máté Mária üzente 12 éve

Szia Marika! Köszi, kipróbálom a javaslatod szerint is.
Üdv.Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez lesz a holnapi ,jó kis levesem.
Köszönöm a receptet.
Ilyen módon én is szoktam főzni,már a levesbetétre gondoltam.
Most teszek a levesbe zöldeket is.
Jó gazdag,laktató leves lesz.
Üdv:Edit.

Válasz

keresztúriné marika üzente 12 éve

Szia Marika!
E módszer szerint is biztos nagyon fincsi.

Én a lepépesített májhoz és tojáshoz apróra vágott hagymát, zöldség zöldet, zabpelyhet és búzadarát szoktam tenni, annyit, hogy azért elég híg maradjon, na meg a fűszereket ki mivel szereti.
Lehet kakukk fűvel is ízesíteni érdekes pikáns lesz tőle./pici kell belőle/
Üdv. Marika

Válasz

Máté Mária üzente 12 éve

Szia Marika! Örülök, ha felkeltette a figyelmedet. Nem fogsz csalódni szerintem. Azért azt hozzáteszem, ha valaki a nagyon fűszeres májnokedlit szereti, akkor több fűszerrel készítse.
Üdv.Marcsi

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 12 éve

Guszta nagyon finom lehetett, ezt a nokedlit én is kipróbálom!!!
Ragulevest főztem már többször, de májnokedlit még nem ép ideje!
Köszi!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu