Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
70dkg marhalábszár alsó része, vagy m nyak
1 nagyfej hagyma,1gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika,
Só, bors,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa,
Zeller és zöldje
Késhegynyi szemes kömény, 1 fél babérlevél
40 dkg burgonya
A csipetkéhez: 10dkg liszt, 1 tojás, só.
Elkészítés: A húst megtisztítjuk, felkockázzuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, lehúzzuk az edényt a tűzről (mert a pirospaprika gyorsan odakap és akkor keserű lesz), megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel, a fokhagymával, beletesszük a húst és közepes tűzön, állandóan kevergetve, néhány percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve, lassú tűzön saját levében, fél puhára pároljuk. Közben beletesszük az apróra vágott parit és a tv paprikát, tegyünk még csípőset is hozzá. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, elnegyedelt sárga- és fehérrépát, feldarabolt zellert. Közben elkészítjük a csipetkét: az alapanyagokból kemény tésztát gyúrunk, vizet nem teszünk hozzá! Borsó nagyságú darabkákra csipkedjük, belisztezett deszkára terítjük. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a zsírjára pirított zöldséges húshoz keverjük, néhány percig együtt pároljuk, majd fölöntjük kb. 2 l vízzel. Felforraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, rászórjuk a zeller zöldet, lassú tűzön puhára főzzük.
A csipetkét csak a legvégén tesszük bele, mert 5-6 perc alatt elkészül.(külön is kifőzhetjük, sósvízbe és csak a tányérunkba szedünk) Kínálhatunk mellé cseresznyepaprikát is, mert van, aki csípősen szereti.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!