Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tudom, hogy nagyon sokféle recept létezik erről a finom ételről, de egy újságban találkoztam ezzel az egyszerűen elkészíthetővel. Sajószentpéteri Szimándli Gréta küldte be, pár dolgot Ő nem írt le, azt én kiegészítem. Köszönet a receptért!
50 dkg. liszt
2.5 dkg. élesztő
2 db. nagyobb burgonya
só igény szerint, én 2 nagyobb kávéskanállal tettem bele
2 dl. tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
2 db. nagyobb lilahagyma
ízlés szerint reszelt sajt
50 dkg. bacon
A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük és hagyni kihűlni,majd elkeverjük a liszttel.
2 dl. langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.(nem írja, de valószínűen kell bele pici cukor) 1 órát pihentetjük, kelesztjük, lehetőség szerint meleg helyen. Amíg kel a tészta kiolajozunk egy kb. 25x39-es tepsit. A tejfölben elkeverjük a szétnyomott fokhagymát. Olajon megpirítjuk a bacont. Vékonyra szeleteljük a lilahagymát. Lereszeljük a sajtot.
Ha a tészta megkelt a sütőt bemelegítjük 180 fokra.A tésztát a tepsibe nyújtjuk és villával megszurkáljuk. Megkenjük a tejföllel és rátesszük a bacont a zsiradékkal együtt. Erre tesszük a lilahagymát és rászórjuk a sajtot. Mehet a sütőbe kb. 30 percre.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!