Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az eredeti receptet felújítottam, mert volt még házi sonkánk és maradék csirkemájunk.
Tészta: 50 dkg. liszt
2-3 közepes burgonya megfőzve és összetörve
2.5 dkg. élesztő
2.5 dl. langyos víz
1 kk. cukor
2 kk. só
Az élesztőt feloldjuk a cukros vízben és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a sót és jól kidolgozzuk. (én a robotgépben gyúrtam) Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük letakarva. Addig elkészítjük a tetejét.
2-3 dl. tejföl, de lehet több is, akkor szaftosabb.
2 db. fokhagyma
20 dkg. reszelt sajt
30-40 dkg. házi sonka kockázva
20-30 dkg. csirkemáj
-2-3 fej lilahagyma(nekem most csak vöröshagymám volt itthon, azzal is jó volt)
olaj
A sonka 2/3-át kevés olajon megpirítom., majd a maradék sonkán kicsit átpirítom a májat. A tejfölbe belekeverem a zúzott fokhagymát. A hagymát vékony karikára vágom. Egy tűzhely méretű tepsit alaposan kiolajozok. Ha már megkelt a tészta a tepsibe nyomkodom úgy, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, majd villával megszurkálom. (Ha van egy kevés szalonnazsír itthon megkenhető vele vékonyan. Nekem most volt maradék.) A 175 fokra előmelegített sütőben elősütöm kb. 5 percig, majd kiveszem és megkenem a fokhagymás tejföllel. Erre ráteszem a sonkát, majd a hagymát. A tetejét megszórom sajttal. Visszateszem a sütőbe és még addig sütöm amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit, ez kb.15-20 perc. (nekem kicsit több idő kellett)
|
|
Kőszeghy Anna 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!