Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
...íme a felszeletelt csorgatott csokis meggyes-krémes, már dobozban, útra elkészítve. A szeletelés mentén jól látható a dúsan krémbe kevert rumos meggy.
Csokival csorgatott rumos meggyes receptje:
Hozzávalók:
5 egész tojás,
15 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg liszt
fél sütőpor és egy kávés kanál szódabikarbóna 1 üveg fejtett meggy, vagy annak megefelő mennyiségű friss meggy.
Először is egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 6 tojás fehérjét, majd félretesszük.
Ugyanazzal a habverővel az 5 tojás sárgáját 15 dkg. porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a 10 evőkanál (kb.másfél dl.) vizet. Ezt követi a 12 dkg. darált dió, valamint beleszitálva a sütőporral és szódabikarral elkevert 16 dkg liszt. Végül lazán, széles mozdulatokkal egy evőkanállal, vagy tortalapáttal belevegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön.
Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsibe öntve190C’-on 25-30 perc alatt megsütjük.
Addig a lecsepegtetett meggyet néhány evőkanál rummal meglocsoljuk és félretesszük.
Közben a krémet is elkészítjük:
15.dkg. darált diót 12 evőkanál tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.15 dkg. vajat vagy margarint 15 dkg. porcukorral nagyon jól kidolgozunk és a már kihűlt főzött dióhoz keverünk.
Ezt lehet robotgéppel is jól összeturbózni, könnyebb lesz a krém, majd hogy még könnyebb legyen, hozzákeverjük a rummal átitatott fejtett meggyet. A kisült és kicsit kihült tészta tetejét is enyhén meglocsoljuk rummal és erre jöhet a meggyes krém, melynek szépen elsímítjuk a tetejét.
Csokimázt készítünk az alábbiak szerint és vékony csíkokban felvisszük az egész sütemény tetejére.
15 dkg porcukrot fél dl. vízzel és 3 evőkanál jó minőségű kakaóporral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve 6 dkg vajat és 1-2 csepp olajat belekeverünk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!