Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A sütemény receptje:
Ugyanaz a tésztája, mint a szőlős-almásnak, csak itt őszibarackkal van töltve.
40 dkg.liszt, 1 margarin, 10 dkg. kristálycukor, fél citrom héja és leve, 1 sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl, a tetejére egy felvert tojás (de el is maradhat).
Töltelék: 1,5 kg őszibarack negyedelve, ha nagyobb nyolcadolva, rá egy kis fahéj. Cukor nem szükséges rá, hiszen a tészta is és a barack is jó édes.
A lisztet és a sütőport egy öblös tálba beleszitáltam, majd a margarinnal elmorzsoltam. Ebbe beledolgoztam a többi hozzávalót. A sorrend mindegy. Kis pihentetés után gyúrtam még rajta, majd a tésztát 2 részre osztottam és elnyújtottam tepsi nagyságúra. Az egyik cipót nyújtófa segítségével a kizsírozott tepsi aljára símítottam. Ezt beterítem a másfél kilónyi laposra darabolt őszibarack szeletekkel. A tölteléket betakartam a kinyújtott tészta másik felével, majd finoman, tenyérrel rányomkodtam egy kicsit. Felvert tojással megkentem, majd villával megszúrkáltam a tetejét, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
A tepsiből deszkára borított süteményt kis hülés után porcukorral megszórtam, de a cukor is elmaradhat, mert úgy is guszta és finom, mivel a töltelék is édes és a süti teteje szép fényt kap a tojástól.
|
|
Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!