Recept: forrázott ecetes uborka (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25031 fő
  • Képek - 8693 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1193 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

forrázott ecetes uborka

Azt hiszem az uborka elrakásokon már jócskán túl vagyunk, de azért leírom az elkészítésének módját, el lehet tenni a receptet jövőre is:

Hozzávalók: mindenek előtt friss uborka

A felöntő léhez:
1 liter vízhez szükséges 3 dl. 10 %-os ecet, 20 dkg cukor. 3 dkg. só, 10-15 szem fekete bors, 1-2 babérlevél, ha van a háznál 1 teáskanál mustármag, 1 szál tisztított torma, majd 1 kávéskanál Na-benzoát.
Elkészítése:
A nagyjából egyforma uborkákat jó alaposan megmossuk és szorosan üvegekbe rakjuk. A vizet az ecettel, cukorral, sóval, fűszerekkel összeforraljuk, majd ha felforrt, az uborkára öntjük.
Másnap leöntjük róla a levet, beletesszük a Na-benzoátot, újra felforraljuk és ráöntjük az uborkára.
Az üvegeket szorosan lekötözzük és száraz dunszban hűtjük ki. Ezután mehetnek végleges helyükre a kamrába.

Az uborka eltevésének ezt a változatát egy régi "Horváth Rozi" szórólapból olvastam és némi változtatással a saját eltevéseimkor alkalmaztam.

Látta 2976 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 9 éve

BIZTOSAN finom , de én következőképpen járok el. A jól megmosott csemegeuborkákat szorosan üvegbe rakom, teszek közé zsenge szőlőlevelet, meggyfalevelet, babérlevelet, tormát. literenként számolok l dkg , sót, 5 dkg cukrot, o,6 dl lo százalékos ecetet, és literenként 3 dl vizet. Az egészet jól felforralom, hogy zubogjon, majd óvatosan ráöntöm az üvegekben lévő uborkákra. Majd letakarva hagyom kihűlni, visszaöntöm a vizet a forralóedénybe.EKKOR teszek az üvegbe, borsot, koriandermagot, mustármagot, babérlevelet, kaprot és ujra leöntöm az uborkát ezzel a cukros,ecetes lével. Ja éas a lébe teszem bele a szalicilt, általában 5 liter vizre számítva fél dkg-ot.AZ üveget jól lezárva fejreállítom egy pár percre, hogy vákumot kapjon, majd talpára állitom, és vagy letakarom valami ruhával, vagy rögtön teszem a helyére. Nagyon nagyon finom, ez tényleg kifejezetten csemege uborka.a gyerekeim, kedvence.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Stolwerck_szelet_2105058_6420_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kenyerlangos_2105057_3615_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Kenyerlangos-001_2105056_9057_s

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Sargarepas_kaposzta_salata_2104951_9958_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Magvas_rantotthus_zelleres_krumplipurevel_2104803_7240_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lencsesalata_annatol_2104011_1313_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu