Recept: Kellemes karácsonyi ünnepeket! (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8664 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8664 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8664 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8664 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Látta 145 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 11 hónapja

Levegős diós kifli
10 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 kv. kanál szódabikarbóna
120 g darált dió
A kifli díszítéséhez:
10 dkg olvasztott csokoládé
1 ek étolaj
Díszítő dekor cukor
Elkészítés
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kifliformákat étolajjal kikenünk.
A formákat nem egészen tele megtöltjük a tésztával.
A kifliket egy nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.
A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk.
A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.
A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.
Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé étolaj keverékével díszítjük.
A kiflik végeit bele mártjuk a csokoládéba.
Rácsra tesszük.
Kókuszreszelékkel és dekor cukorral díszítettem.

Mézes puszi

Hozzávalók:
10 dkg margarin
3 db közepes tojás,ha kicsi akkor 4 db
55 dkg finomliszt
15 dkg langyos,olvasztott méz
20 g szódabikarbóna
25 dkg porcukor
1 kk i tört fahéj
1 kk tört szegfűszeg
vagy 1 ek mézeskalács fűszer
A bevonathoz:
3 tojás fehérje
24 dkg porcukor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 kocka fehér csokoládé
Elkészítés:
Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát!
Az olvasztott mézet a porcukorral,margarinnal,tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet a fűszerekkel,szódaporral elkeverjük.
Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk.
Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ,enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.
4 részbe vágjuk.
Egyenként hosszú rudakat sodrunk,majd kb 1.5 centiméterenként átvágjuk.
Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük.
A kis golyókat rátesszük,ujjunkkal benyomjuk egy kicsit ellapítjuk.
3 cm távolságra tesszük,mivel sütés közben térfogató megnő.
A többi rudakkal is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A talpa világos legyen,a teteje csaknem még puha,de már kivehető a sütőből.
Ha túl sütjük,akkor kemény lesz.
Ebből az adagból 80 db puszi sült ki.
¼ részét csokoládéval vontam be. a többit cukormázzal.
A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem,majd vízgőzre téve jól felvertem.
A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem ,a cukormázat ráöntöttem.
Egy fakanállal jót átforgattam úgy,hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen.
Ezután egyenként rácsra tettem.
Kb 5 óra alatt megszáradt.
Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.
Stollen,drezdai kalács
Hozzávalók
1 stollenhez
A kalácstésztához
150 g mazsola
3 ml rum - barna
500 g búzaliszt (BL55)
10 g vaníliás cukor - bourbon
100 g porcukor
50 g élesztő (friss)
210 ml 2,8%-os tej
200 g vaj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
70 g mandula (egész, hántolt)
170 g cukrozott vegyes gyümölcs
1 csipet só
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
0.25 kiskanál szerecsendió (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja

A díszítéshez
75 g vaj
75 g porcukor
Elkészítés
200 perc

A mazsolát a rumba, és kevés meleg vízbe áztassuk be.

A tejet, a porcukrot és az élesztőt tegyük egy tálba, jól keverjük el, és tegyük félre.

A cukrozott gyümölcsöket és a mandulát is vágjuk apróra.

A lisztet tegyük egy üstbe, amiben a tésztát fogjuk dagasztani, és keverjük el a lisztben a kevés sót.

A vajat olvasszuk fel, de ügyeljünk, hogy ne legyen forró, csak langyos!

Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, és a narancs valamint a citrom reszelt héját. Az összetevőket alaposan keverjük össze, majd öntsük a lisztre.

A tésztát alaposan gyúrjuk össze - legalább 10 percen át -, majd tegyük hozzá a lecsurgatott mazsolát, az apróra vágott mandulát, és kandírozott gyümölcsöket. Ha ez megvan, ismét alaposan gyúrjuk át a tésztát, majd takarjuk le, és meleg helyre téve, kb 90 perc alatt kelesszük a kétszeresére.

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, a sütőlemezt sütőpapírral lefedjük.

A kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd egy 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle.

A rúd közepét nyújtófával elvékonyítjuk. Az egyik gömbölyded szélét ráhajtjuk, és a mélyedésbe fektetjük.

Mindkét hosszanti oldalát kezünkkel benyomkodjuk, gerincet formázunk a stollen tetején, majd a sütőlemezre tesszük, és 15 percen át kelesztjük.

Ha megkelt a kalács, 55-60 perc alatt készre sütjük az előmelegített 175 C-os sütőben.

A kisült kalács tetejét, még forrón lekenjük az olvasztott vajjal, és vastagon leporcukrozzuk.

A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk. Sokáig eláll! Fogyasztáshoz vékony szeleteket vágunk, és úgy kínáljuk
Narancsos,töltött kifli
Hozzávalók:
4 db narancs
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük , a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzá reszeljük a megmosott narancsok héját.
A narancs levét kifacsarjuk és fokozatosan adagolva a tésztába gyúrjuk.
Annyit tegyünk a narancs levéből bele,hogy jól formázható legyen.
A maradékot fogyasszuk el
Jól kidolgozzuk.
Nagyon jó állagú linzer tésztát kapunk.
Hűtőben egy órát pihentetjük.
Ezután 3 részre vágjuk.
3 cipót formázunk,gömbölyűre kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
A cikkek felső,nagyobb részére 1 tk tetszés szerinti tölteléket teszünk.
A kiflit felsodorjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
190 fokra melegített sütőben 20 percen belül megsütjük.
A sütemény világos marad,ha túl sütjük,akkor kemény lesz.
Én diós lekváros tölteléket tettem a kiflikbe.
Kb 10 dkg darált diót kevertem össze jó púpozott kanál baracklekvárral.
Még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Karácsonyi linzerek
Az omlós tésztához:

1 db citrom
500 g finomliszt
1 kk. sütőpor
só,
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:
1 db tojásfehérje
5 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:
40 dkg házi sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk.
A szívek,karikáknál a minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Sokáig eláll.
Puncsos ,kakaós linzer
Hozzávalók
22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin
1 tk. szódabikarbóna
0,5 tk. sütőpor
1 db tojás
1 csipet só
Krém
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 ek. folyékony tejszín
1 tasak puncsízű pudingpor (hidegen keverhető)
1 ek. rum
Elkészítés
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk. Nyújtjuk, formázzuk, és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.
Duplán mogyorós,omlós kifli
Hozzávalók:
Tésztához:

55 dkg liszt
42 dkg margarin
14 dkg porcukor
10 dkg darált mogyoró
2 evőkanál rum
2 vaníliás cukor
A beforgatáshoz:
5 dkg cukrozott aprított mogyoró
1 tojásfehérje
A hintéshez:
3 ek vaníliás porcukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Kis rudakat sodrunk belőle,kiflikké formáljuk .
Tojásfehérjével lekenjük.
Cukrozott mogyoróval megszórjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Őszibarack süti
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
A kisült tészta kikapart belseje
10 dkg darált dió
4 dkg cukor
1 dkg kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
rumaroma ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
kb. 2 dl tej
A díszítéshez:
1 kis üveg vérnarancsaroma
1 tojásfehérje
A forgatáshoz:

kristálycukor
Elkészítés:
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Marcipánkrémes patkó és társai

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
23 dkg finomliszt
4 db tojássárgája

A töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A díszítéshez:
80 gr étcsokoládé

Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utolján a lisztet keverjük hozzá.
Sima masszává keverjük.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
1 -1 db patkót összeragasztunk.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.
Dió és kifli egy tésztából
Hozzávalók:
10 dkg cukor
A tészta hozzávalói:
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál rum
ELKÉSZÍTÉS
A margarint és a cukrot jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a rumot.
A tésztát ketté vettem,felét dió formában sütöttem ki.
A másik felét kinyújtottam és kifli formával kiszúrtam.
Az egyik végét a kiflinek cukrozott dióval szórtam meg.
180 fokon sütöttem ki.
A dió töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A töltelékhez valókat krémesre keverjük és a diókat összeragasztjuk.
A kihűlt kifli másik végét olvasztott csokiba mártottam.
Díszítő cukrot szórtam rá.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Skot_tojas_2085516_4287_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Rumpuncsos_oreo_kekszes_kremes_2085054_9709_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Zabpelyhes sertésvagdalt képhez:

Zabpelyhes_sertesvagdalt_2083730_4235_s

Köszönöm szépen a hozzászólást! Néha főtt ...

Prohászka Béláné írta 2 hete a(z) Krémmel töltött csokitojások képhez:

Kremmel_toltott_csokitojasok_1416959_4042_s

Attól függ hány darabot akarsz! Felolvasztod a több tábla...

Prohászka Béláné írta 2 hete a(z) Krémmel töltött csokitojások képhez:

Kremmel_toltott_csokitojasok_1416959_4042_s

Több éve megpróbáltam, egy kivételével szétestek a tojások,...

Prohászka Béláné írta 2 hete a(z) Zabpelyhes sertésvagdalt képhez:

Zabpelyhes_sertesvagdalt_2083730_4235_s

Zabpehely???? Nos ezt még nem hallottam! És csak...

Prohászka Béláné írta 2 hete a(z) A fokhagyma tartósítása blogbejegyzéshez:

Szia! Évek óta így csinálom, sóval és olajjal! Mályhűtőben ...

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Gesztenyepure_2084264_2997_s

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Zabpelyhes_sertesvagdalt_2083730_4235_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu