Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Epres-marcipános csokitorta
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
fél tk sütőpor
1 ek kakaópor
só
csoki bevonat:
1o dkg étcsoki
1 dl tejszin
1 tk vaj
marcipános krém:
15 dkg marcipán /Szamos/
1,5 dl tejszin
1 mk mandula aroma
fehércsokis-mascarponés-tejszines krém:
25 dkg mascarpone
2o dkg fehércsoki
2 dl tejszin
kb. 4o dkg eper
2 csg félig csokiba mártott
ostyatekercs
Elkészítés:
A sütőt l8o C-ra előmelegitjük. A tojásokkal elkészitjük a piskóta tésztát és sütőpapirral bélelt tortaformába öntjük. Kb. 25 percig sütjük. Rácsra kiboritjuk és hagyjuk kihülni.
A mázhoz a tejszint felforraljuk és az apróra tört étcsokit kis lángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.
A már kihült piskótát visszatesszük a tortaformába és a langyos csokoládét rákenjük a piskótára.
az ostyatekercseket felváltva /egyik alul csokis, másik felül - szorosan a piskóta tetején körbe rakjuk.
A marcipánt lereszeljük és a tejszinnel együtt felforraljuk, bele keverjük a mandula aromát és kikeverjük, hogy szép sima legyen. Mikor kihűlt, rákenjük a csokimázra.
A krémhez a tejszint felforraljuk és a fehércsokit beletördeljük. Kicsit állni hagyjuk és simára keverjük. Ha már kihült, a mascarponét is hozzáadjuk, majd rákanalazzuk a marcipános krémre.
A megmosott és leszáritott epreket a krém tetején szépen elhelyezzük. Diszithetjük mentalevelekkel.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!