Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Medvesajtos kifli
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
1 tk cukor
1 csek. só
2O dkg margarin + 1 tk só
2 doboz natur medvesajt
1 tojás sárgája
1 kis doboz tejföl vagy kefir
tetejére: reszelt sajt vagy
szezámmag
köménymag
tökmag
durva szemű só
stb.
Medvesajtos kifli képes recept
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást,
sót, tejfölt, a megolvasztott vajat /langyosan/ és
az élesztős tejet. Robotgéppel kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd a tésztát 4 részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk - lapostányérnál kicsit na-
gyobbra.
A margarint megolvasztjuk és elkeverjük a sóval.
Langyosan megkenjük a kinyujtott tésztákat, majd
2-2 db-ot egymásra rakunk.
A margarinos rész legyen felül a másodiknál.
A medvesajtokat úgy vágjuk fel, hogy egy db-ból 2
háromszög legyen.
Pizzavágóval vagy késsel a tésztát először negyedel-
jük, majd a negyedeket háromfelé vágjuk. A sajtot
a szélesebb felénél a tészta szélétől kb 2 cm-re
rátesszük, majd feltekerjük.
A tetejét az elkevert tojás sárgájával megkenjük,
majd megszórjuk.
előmelegitett - közepes - sütőben 25-3o percig
sütjük.
Az ömlesztett sajttól a töltelék krémes marad akkor is, ha már kihült.Én az egyik tésztából
nagyobb, a másikból kicsi kifliket készitettem.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!