Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Most vettem ki a sütőből! Még ki sem lehet venni a tepsiből, így még minden "dekoráció" mentes. Majd ha felvágjuk akkor is készítek fényképet.
Mindenkinek van egy bevált receptje, én most mondhatom ezt, mert tavaly is ezt a receptet követtem.
A recept eredetije "Andi konyhája"-ból származik, kicsit változtattam rajta, már úgy írom le. Köszönet érte.
A receptből 4 db. 27 dkg-os cipónak kell kijönni. Elkészültük után kb. fél kilós lesz egy-egy bejgli. A tölteléknek is 27 dkg-nak kell lenni egyenként.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, lehet robotgéppel is. A vízből annyi kell csak, hogy könnyen feltekerhető tésztánk legyen, a liszttől függ.
Az élesztőt a lisztbe kell morzsolni, nem kell keleszteni.A tésztának keménynek kell lenni. Ha összeállítottuk a tésztát és 4 cipóba kimértük, kb. 20 percre betenni a hűtőbe. Addig elkészíthető a töltelék és kibélelhető a tepsi sütőpapírral.
Töltelék: 2 mákos bejglihez készítve: 16.5 dkg. cukor,egy marék meleg vízbe áztatott és leszűrt mazsola, 160 gr. víz v. tej, ki hogyan szereti, 28.5 dkg. mák, 5 dkg. zsemlemorzsa,őrölt fahéj, só, reszelt citromhéj v. narancshéj, esetleg vaníliás cukor és lehet még őrölt szegfűszeget is tenni bele. A folyadékot felforralni a cukorral majd belekeverni a többi hozzávalót és egyet forralni rajta. Hűteni kell a töltésig. Ha száraznak tűnik lehet még baracklekvárt is tenni bele.
A diós ugyanígy és ezekkel a mennyiségekkel készül.
A 20 perc letelte után kivenni az egyik gombócot és liszt nélkül kinyújtani a deszkán 20x25 cm-es téglalap alakúra. Rákenni a töltelék felét, mert az előző mennyiség 2 rúdhoz van. A két szélére nem teszek, mert azt behajtom. Elkenem a tölteléket és feltekerem. Az összeillesztés kerüljön alulra és beteszem a tepsibe. Kb. 3 cm. legyen köztük.
Tészta: 4 rúdhoz. 30 dkg. liszt, 16.5 dkg. margarin, 8 dkg. zsír, 6.5 dkg. porcukor, 1.6 dkg. élesztő, só, 2 tojássárgája, fél dl. hideg főzőtejszín, kb. 1 dl.hideg víz( annyi amennyit a tészta felvesz)
Célszerű előző nap elkészíteni és betölteni a bejgliket és csak másnap sütni. Nem szabad a nyújtásnál lisztet használni, mert akkor nem lesz fényes a felülete a bejgliknek. Ha ragacsos és nem jól nyújtható a tészta inkább érdemes még lisztet gyúrni bele.
Ha már a tepsiben vannak a bejglik le kell kenni őket tojássárgájával és hagyni kell száradni. Este bekenni még tojásfehérjével és éjszakár hűvös helyre teszem, de nem a hűtőbe. Ha meleg helyen van túlkel.
Csak reggel szabad megsütni 180 fokra előmelegített sütőben. Előtte hurkapálcával megszurkálom őket középen a legaljáig, hogy a gőz kijöjjön. Ekkor már nem kell megkenni semmivel. kb. 30-40 percig szükséges sütni, hogy szép barnáspiros legyen. Ha nagyon sül a teteje érdemes letakarni sütőpapírral. Ha megsült a tepsiben hagyni kell kihűlni, majd folpackba csomagolva hűvös és száraz helyen tárolni.
Remélem elég érthetően írtam le.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!