Recept: Bejgli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Bejgli

Most vettem ki a sütőből! Még ki sem lehet venni a tepsiből, így még minden "dekoráció" mentes. Majd ha felvágjuk akkor is készítek fényképet.
Mindenkinek van egy bevált receptje, én most mondhatom ezt, mert tavaly is ezt a receptet követtem.
A recept eredetije "Andi konyhája"-ból származik, kicsit változtattam rajta, már úgy írom le. Köszönet érte.
A receptből 4 db. 27 dkg-os cipónak kell kijönni. Elkészültük után kb. fél kilós lesz egy-egy bejgli. A tölteléknek is 27 dkg-nak kell lenni egyenként.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, lehet robotgéppel is. A vízből annyi kell csak, hogy könnyen feltekerhető tésztánk legyen, a liszttől függ.
Az élesztőt a lisztbe kell morzsolni, nem kell keleszteni.A tésztának keménynek kell lenni. Ha összeállítottuk a tésztát és 4 cipóba kimértük, kb. 20 percre betenni a hűtőbe. Addig elkészíthető a töltelék és kibélelhető a tepsi sütőpapírral.
Töltelék: 2 mákos bejglihez készítve: 16.5 dkg. cukor,egy marék meleg vízbe áztatott és leszűrt mazsola, 160 gr. víz v. tej, ki hogyan szereti, 28.5 dkg. mák, 5 dkg. zsemlemorzsa,őrölt fahéj, só, reszelt citromhéj v. narancshéj, esetleg vaníliás cukor és lehet még őrölt szegfűszeget is tenni bele. A folyadékot felforralni a cukorral majd belekeverni a többi hozzávalót és egyet forralni rajta. Hűteni kell a töltésig. Ha száraznak tűnik lehet még baracklekvárt is tenni bele.
A diós ugyanígy és ezekkel a mennyiségekkel készül.
A 20 perc letelte után kivenni az egyik gombócot és liszt nélkül kinyújtani a deszkán 20x25 cm-es téglalap alakúra. Rákenni a töltelék felét, mert az előző mennyiség 2 rúdhoz van. A két szélére nem teszek, mert azt behajtom. Elkenem a tölteléket és feltekerem. Az összeillesztés kerüljön alulra és beteszem a tepsibe. Kb. 3 cm. legyen köztük.

Tészta: 4 rúdhoz. 30 dkg. liszt, 16.5 dkg. margarin, 8 dkg. zsír, 6.5 dkg. porcukor, 1.6 dkg. élesztő, só, 2 tojássárgája, fél dl. hideg főzőtejszín, kb. 1 dl.hideg víz( annyi amennyit a tészta felvesz)

Célszerű előző nap elkészíteni és betölteni a bejgliket és csak másnap sütni. Nem szabad a nyújtásnál lisztet használni, mert akkor nem lesz fényes a felülete a bejgliknek. Ha ragacsos és nem jól nyújtható a tészta inkább érdemes még lisztet gyúrni bele.
Ha már a tepsiben vannak a bejglik le kell kenni őket tojássárgájával és hagyni kell száradni. Este bekenni még tojásfehérjével és éjszakár hűvös helyre teszem, de nem a hűtőbe. Ha meleg helyen van túlkel.
Csak reggel szabad megsütni 180 fokra előmelegített sütőben. Előtte hurkapálcával megszurkálom őket középen a legaljáig, hogy a gőz kijöjjön. Ekkor már nem kell megkenni semmivel. kb. 30-40 percig szükséges sütni, hogy szép barnáspiros legyen. Ha nagyon sül a teteje érdemes letakarni sütőpapírral. Ha megsült a tepsiben hagyni kell kihűlni, majd folpackba csomagolva hűvös és száraz helyen tárolni.
Remélem elég érthetően írtam le.

diós mákos

Látta 2910 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon örülök ennek a receptnek ,rögtön el is mentettem.köszönöm!

Válasz

Nemes Lajosné Erzsike üzente 12 éve

Köszönjük szépen!!!! Békés Boldog ünnepeket Kívánok!!!!!!!!! Szeretettel. Erzsike.

Válasz

Máté Mária üzente 12 éve

Recept leírva!
Üdv. Marcsi

Válasz

Máté Mária üzente 12 éve

Nagyon mérges vagyok, mert leírtam a receptet és nem hagyta elmenteni, így elveszett az egész. nem rövid a recept, így majd nekirugaszkodok újra. Bocsi.

Válasz

Nemes Lajosné Erzsike üzente 12 éve

Szuper jól néz ki és nagyon guszta jó lenne megkóstolni!!!!!! Előre is köszönjük ha leírod a receptet!!!! Üdv. Erzsike.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó néz ki! Szerintem írd le a receptet sokunkat érdekel !Előre is köszönjük!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu