Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
6 tojásos piskóta:a tojássárgát 25 dkg. cukorral, 3 tk. citromlével,1mk. rumaromával habosra keverni, majd hozzáadom a 1.5 dl. olajat, 1.5 dl. vizet(felváltva, csurgatva!). 37 dkg. lisztet és 1 cs. sütőport elkeverni és mehet a masszába. A tojásfehérjét pár csepp citromlével keményre verni és óvatosan adom a masszához. 20 cm. átmérőjű tortaformát félig megtölteni a tésztával, a többit egy kalácsformába öntöm és 180 fokon egyszerre megsütöm. Az utóbbi lesz a töltelékben. Tűpróbáig sütni.
Töltelék: a kalácsformában sütött piskótát kockára vágni és kevés vaníliás tejjel megöntözni, majd krémesre keverjük 4 ek. barackízzel, 3 ek. kakaóval, 1 tk. rumaromával és 10 dkg. vajjal. (nekem kicsit száraznak tűnt, ezért legközelebb akarok valamit változtatni. (Kísérletezz Te is!)
A kerek piskóta tetejét levágni és félretenni , a belsejét kikaparni és az is mehet krémbe. Azért 1-2 cm. maradjon az oldalán és az alján. Megtöltöm a krémmel, de maradjon kívülre is. Ráteszem a tetejét és lehet krémezni vékonyan. Jól elsimogatom és beteszem a hűtőbe. Ha jól megkötött a krém újra átsimogatom, benedvesítem és mehet rá a marcipán. A marcipánt beszíneztem kevés feketével. A fehér az adott. Utána egyszerűen pogácsaszaggatóval vágtam ki a köröket.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!