Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez a torta igazából 3 torta. Az alsó egy diós piskóta 26-os formában sütve és a krémje is diós. A "szikla" kuglóf formában sütött rumos piskóta, a krémje citromos. Kívülre is kentem a krémből úgy, hogy ne legyen egyenletes a felülete. Kicsit száradt a krém és ráöntöttem egy kevéske csokis bevonót és beszórtam a tortadarával. A sellő teste 3 tojásos piskótatekercs amit vékonyan bekentem lekvárral a feltekerés után. Az összeállításnál kapott egy kis nutellás krémet kikevert RAMA-val. Marcipánból majd egy kg. kellett. A színezést egy nappal előtte érdemes elvégezni. Ja, megy egy olcsó baba!
Összeállítása: a kerek piskótát megkenem a diós krémmel. A "kuglófot" elvágom háromba v. négybe és megtöltöm. Ráhelyezem a kerek lap egyik szélére és alakítom. Adott középen a lyuk odaállítom a babát, majd kivágom az ülő részt. Fontos, hogy a bekenésnél "rücskös" maradjon kívülről. Ráöntöm a cukormázat és hagyom száradni, de a teljes száradás előtt ráhintem a darát. Jön a nehezebb rész. A piskótaroládot óvatosan szétnyitom és kenek rá krémet és újra jó szorosan betekerem. Itt már figyelni kell a méretére, ha nagynak találom már itt is szabni kell. Arra is figyelni kell. hogy meddig ér a baba a tortában, mert a sellőtest kb. a derekától indul. Lemérem, hogy meddig érjen és hol kezdődjön a farka. A kész piskótaroláddal elkezdek "játszani", töröm, vágom, nyomom és isten tudja még mit csinálj vele, hogy olyan halformás legyen! Nekem kicsit nagy lett a "popsija" a bal oldalon, mert nem voltam eléggé figyelmes, de sebaj, ez egy magyar sellő! Ha a rolád formára alakítva "rajta ül" a kuglófon nagy levegőt venni és jöhet a marcipán. Előtte ezt is bekrémezni és picit száradni hagyni. Akkor kezd el a marcipánozást, ha a kuglófról már nem folyik és nem potyog semmi. Mérés után bevonni a sellőt marcipánnal. Utána bevonni a kerek piskótát is. A sellő pikkejeit Oetker dekor tollal rajzoltam meg. Az uszony az csak marcipán és az erezés az szintén dekor tollal történt. ......és jöhet a díszítés! Itt beindulhat a fantázia.
Remélem jól leírtam.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!