Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
16 dkg. zsiradék
20 dkg. p.cukor
4 db tojás
1 db citromhéja
25 dkg liszt
1 dl tej v. tejszín
1 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
Zsiradékot a cukorral habosra keverjük és egyenként belekeverjük a tojásokat a reszelt citromhéjat és a tej felét majd a sütőporos lisztet is.
Alaposan kikeverjük és ketté vesszük, egyik felébe keverjük a kakaóport és a maradék tejet.
A tortakarikát zsírpapírral kibéleljük és kanalanként váltakozva egy sáraga egy
barna belerakjuk az össz. tészta mennyiséget. Középről kiindulva egy kés lapjával oda vissza hullámokat rajzolunk mélyen a tésztába. Ettől a pöttyök hullámosan össze mosódnak.
Közepes tűznél hosszú ideig kell sütni.
Ezt a tésztát kettévágtam úgy, hogy a tetejéből még kb. 1,5 cm vastagságot levágtam.
Töltelék I.:
0,5 kg. túró
1 cs. tejszínízű pudingpor
0,5 l tej
3 dl tejszínhab
1 dl. tejben áztatott fél cs. zselatin
cukor ízlés szerint
Töltelék II.:
6 db. narancsból készített narancsdzsem
Díszítéshez:
kandírozott narancshéj
A megfőzött és kihűlt pudingot habosra kevertem a túróval majd a zselatinnal és a tejszínhabbal.
Az alsó és felső tésztát bekentem narancsdzsemmel, a harmadik kicsi lapot pedig összetörtem és narancsdzsemet tettem rá amivel jól összekevertem, inkább kemény maradjon, még a túró töltelékből annyit kevertem hozzá , hogy legyen kb 2 cm réteg a torta közepén.
Töltés:
Tortakarikában történik. Megkönnyíti a töltelék elrendezését és a művelet alatt tartást is ad. Óvatosan lehúzunk róla miután elkészült a mű.
Dzsemes tésztalap, túrótöltelék, kevert színes töltelék / ezt úgy igazítottam el, hogy a torta széléig ne érjen ki, így nem látszik a külső oldalán a színes krém/ és újból a túrós töltelék végül a második dzsemes lap.
Tetejét szintén dzsemmel kentem és díszítettem tejszínhabbal és a kandírozott narancshéjjal.
A betűket előre kirajzolt zsírpapírra formáztam.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!